ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ SPD

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) επιβεβαίωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ θα είναι ο υποψήφιος του για την καγκελαρία που θα αντιμετωπίσει την Άγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2013.

Η διευθυντική ομάδα του κόμματος θα συναντηθεί την Δευτέρα, όταν «θα προτείνω τον Πέερ Στάινμπρουκ για τη θέση του υποψηφίου για την καγκελαρία», δήλωσε ο πρόεδρός του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Το να

χαλιναγωγηθούν οι χρηματαγορές και το να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική ισορροπία είναι στο επίκεντρο της εκστρατείας μας για το 2013 και είμαστε πεισμένοι ότι ο Πέερ Στάινμπρουκ είναι ο καλύτερος υποψήφιος για αυτό και ο καλύτερος καγκελάριος που μπορεί να βρει η Γερμανία», είπε ο Γκάμπριελ.

Ο Στάινμπρουκ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν ενδιαφέρεται να υπηρετήσει σε άλλον ένα «μεγάλο συνασπισμό» υπό την Μέρκελ, όπως είχε συμβεί όταν το SPD συμμετείχε στην κυβέρνηση την περίοδο 2005-2009, αλλά θέλει να ηγηθεί μιας εντελώς νέας κυβέρνησης σε συμμαχία με τους Πράσινους.

Keywords
Τυχαία Θέματα