Κάγκελα στο αρχαιολογικό μουσείο

Η ιδέα είναι δεν είναι καινούργια, καθώς είχε συζητηθεί και απορριφθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η πρόταση ήταν να περιφραχτεί το μουσείο ώστε να αποφύγει τις φθορές και τους βανδαλισμούς που προκαλούσε η γειτνίαση με την «προβληματική» οδό Τοσίτσα, αλλά και τους μετανάστες που κυκλοφορούν στην περιοχή. Η πρόταση τότε απορρίφθηκε. Το μεγαλύτερο μουσείο της Αθήνας, ακόμη και σε αυτό το προβληματικό τρίγωνο της Πατησίων πρέπει να επικοινωνεί συνεχώς με την όμορφη πλατεία και τον κήπο του, να είναι ανοικτό στην πόλη

και στο κοινό, αλλά και να καλωσορίζει τους τουρίστες και όχι να έχει την εικόνα …φυλακής μέσα στην πόλη. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει περίφραξη στις 3 όψεις του μουσείου, αλλά όχι στην μπροστινή αυτή που βλέπει την οδό Πατησίων.

Ο Γ. Κακαβάς – που ήταν αναπληρωτής τομεάρχης πολιτισμού της ΝΔ- όμως δηλώνει πως θα επαναφέρει την πρόταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αν και πλέον έχουν μειωθεί σημαντικά τα σχετικά προβλήματα στην περιοχή. Το ζητούμενο παραμένει πάντα η κοινωνικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας μας, η μεγαλύτερη παρέμβασή τους στην πόλη και όχι η απομάκρυνση από αυτή. Ο νέος διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι αποφασισμένος πάντως να αντιμετωπίσει το θλιβερό φαινόμενο του μειωμένου προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα κάποιες αίθουσες να μένουν κλειστές για το κοινό. Στις προτεραιότητές του όμως είναι και η ένταξη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πρωτοποριακό πρόγραμμα Google Art Project, στο οποίο ήδη συμμετέχουν το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Μουσείο Μπενάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα