Ιστορική συνάντηση πρώην και νυν Πάπα

Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα πρόκειται για γεγονός ιστορικής σημασίας. Η επίσημη συνάντησή τους διήρκεσε 45 λεπτά. Σύμφωνα με αναλυτές, στα θέματα συζήτησης, συμπεριλήφθηκε πιθανότατα το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του Γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού Τύπου, ο επίτιμος ποντίφικας Βενέδικτος ΙΣΤ’ φέρεται να παρέδωσε στον διάδοχό του ένα φάκελλο

300 σελίδων με θέμα την όλη πραγματικότητα και τα προβλήματα της Αγίας Έδρας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας, Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.

Η δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε εικόνες από το θερμό εναγκαλισμό του πρώην και του νυν προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Είμαστε αδέλφια», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος προσευχήθηκε μαζί με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο ΙΣΤ’ στο παρεκκλήσι της έπαυλης του.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δεν προβλέπει κοινό χαιρετισμό των δύο από το μπαλκόνι της θερινής κατοικίας, αλλά όπως είναι γνωστό ότι ο νέος ποντιφικας δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο πρωτόκολλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα