ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

08:00 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στρατηγικό χαρακτήρα αποκτά, εμφανώς, πλέον η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ καθώς το Τελ Αβίβ αλλά και το εβραϊκό λόμπι στο εξωτερικό αναδεικνύονται σε… οικονομικούς και πολιτικούς συμμάχους της Αθήνας.

Μετά την επίσημη επίσκεψη του Σιμόν Πέρες στην Αθήνα, σε μία περίοδο μάλιστα που ουδείς ξένος εφέρετο πρόθυμος να επισκεφθεί την Ελλάδα,

πλέον οι επισκέψεις Ελλήνων υπουργών στην ισραηλινή πρωτεύουσα είναι τόσο τακτικές που καθιστούν το Τελ Αβίβ δημοφιλέστερο προορισμό από τις Βρυξέλλες ή τη Λευκωσία. Στην ισραηλινή πρωτεύουσα βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας ενώ από απόψε το βράδυ το παρόν θα δώσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το προηγούμενο διάστημα η συνεργασία των δύο πλευρών είναι στενή ενώ η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα επιδεικνύει μεγάλη κινητικότητα, και τα στελέχη της – κυρίως ο πρέσβης Arye Mekel – έχουν πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με όλα τα κρίσιμα υπουργεία και φυσικά τον Γιάννη Στουρνάρα  Το ενδιαφέρον των ισραηλινών δεν περιορίζεται, όπως εμμένουν κυβερνητικά στελέχη, μόνον στο ζήτημα της ενέργειας ή στη συγκρότηση ενός πολιτικού και στρατιωτικού άξονα μεταξύ Αθήνας, Λευκωσίας και Τελ Αβίβ, έναντι της Τουρκίας και των εξελίξεων στη Συρία. Αναμένεται να έχει και οικονομικό ενδιαφέρον, καθώς ισραηλινά κεφάλαια είτε απευθείας από τη χώρα είτε ελεγχόμενα από ισραηλίτες ανά τον κόσμο αναμένεται να «πέσουν» στην ελληνική οικονομία υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα