ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ «ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ» ΤΟ ΠΑΣΟΚ

07:45 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Να αποσπάσει από το ΠΑΣΟΚ και τους τελευταίους εναπομείναντες ψηφοφόρους του θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το πολιτικό σχέδιο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

προβλέπει την απορρόφηση μεγάλου μέρους της κοινωνικής βάσης του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί «εν αναμονή κυβέρνηση» και να μην αποδειχθεί διάττων αστήρ του νέου πολιτικού σκηνικού που δημιουργήθηκε μετά τις δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.
Όπως παραδέχονται και συνομιλητές του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολλά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, καθώς πρόκειται για μια κρίσιμη μάζα πολιτών, οι οποίοι μπορούν -με στρατηγικούς όρους- όχι μόνο να δώσουν την εξουσία στην Κουμουνδούρου, αλλά και να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε στέρεο πόλο του διπολικού πολιτικού σκηνικού.

 «Αφαίρεση» της… 3ης Σεπτέμβρη

Οι προθέσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκαν και από την πρωτοβουλία του να μιλήσει χθες σε εκδήλωση στη Νίκαια, η οποία είχε έντονο άρωμα ΠΑΣΟΚ και συνθήματα που είχε χρησιμοποιήσει τους καιρούς της «Αλλαγής» ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μάλιστα, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί μεν να απέρριψε τις κατηγορίες ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα συνθήματα και την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος, ωστόσο επιχείρησε να… την αφαιρέσει και από το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Η διακήρυξη των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη, όπως και κάθε πολιτική διακήρυξη που ενέπνευσε λαϊκούς αγώνες και σφράγισε την ιστορία του τόπου, δεν έχει κληρονόμους και δικαιούχους. Δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία από κληρονομιά οποιουδήποτε. Είναι κτήμα του ελληνικού λαού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι μόνοι τους «ξηλώνουν» την κληρονομιά του κόμματός τους. «Την επικαιρότητα της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη ανέδειξε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Όχι γιατί την εγκατέλειψε. Αυτό είναι δική του, εσωτερική υπόθεση. Αλλά γιατί παρέδωσε το πολιτικό τέκνο της. Την αλλαγή της 18ης Οκτώβρη του ’81. Ως λάφυρο στην τρόικα των δανειστών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τους κκ. Βενιζέλο και Παπανδρέου ότι «στοχοποιούν και ξηλώνουν μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού στη δεκαετία του ’80». «Είναι πιο φανερό κι από τον ήλιο. Ότι η μνημονιακή αφήγηση του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν εμπνέεται από την 3η του Σεπτέμβρη. Ορόσημο του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι η 23η Απριλίου του 2010. Είναι εκείνη η αποφράδα μέρα. Που από το ακριτικό Καστελόριζο, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την παράδοση του λαού και του τόπου στο ΔΝΤ και τους δανειστές», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στην Κουμουνδούρου θα εντείνουν τις προσπάθειες προσέλκυσης της εναπομείνασας εκλογικής και κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στελέχη κοντά στον Αλέξη Τσίπ

Keywords
Τυχαία Θέματα