ΗΠΑ: Ένοπλοι φρουροί θα προστατεύουν σχολεία από ένοπλους

«Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σταματήσει έναν κακό οπλοφόρο είναι ένας καλός οπλοφόρος», είπε ο «φωτισμένος» εκτελεστικός υποδιευθυντής του λόμπι που αντιτίθεται σθεναρά στην επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στην οπλοκατοχή.

Μπροστά στο κίνδυνο να περιοριστούν τα έσοδα των κατασκευαστών όπλων ο Λαπιέρ πρότεινε ένα σχέδιο που αν υιοθετηθεί θα αυξήσει τα κέρδη των… εργοδοτών του και θα «αναγκάσει» ακόμα και τους πολέμιους των όπλων να τους πληρώνουν, αγοράζοντας το δημόσιο περισσότερα όπλα για τους αστυνομικούς που

θα φυλάνε τα σχολεία.

Οι δηλώσεις του Λαπιέρ έγιναν στην πρώτη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε το λόμπι μετά την επίθεση, την περασμένη εβδομάδα, στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν, στο Κονέκτικατ, όπου ένας πάνοπλος 20χρονος σκότωσε 20 παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών και έξι ενήλικες.

Η συνέντευξη Τύπου διεκόπη για μερικά λεπτά όταν διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα και ύψωσαν ένα πανό με τη φράση «Η NRA σκοτώνει τα παιδιά μας».

Ύστερα από αυτό ο Λαπιέρ απτόητος συνέχισε κανονικά την ομιλία του καταγγέλλοντας το ρόλο που διαδραματίζουν στην έκρηξη της βίας οι ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια. «Τα μέσα ενημέρωσης προωθούν τη βία μέσω των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών» ενώ «δαιμονοποιούν» τους νομοταγείς κατόχους όπλων, είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα