Ινδία: Αυτοπυρπολήθηκε γιατί την βίασε

Η 16χρονη φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Προηγουμένως, όμως είχε καταθέσει στην Αστυνομία τον βιασμό της, παρά της απειλές του θύτη. Όπως δήλωσε ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, Άνιλ Νέχρα, το κορίτσι είχε καταθέσει ότι είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες από έναν γείτονα, τον οποίο κατονόμασε. Η οικογένεια της 16χρονης δήλωσε ότι ο γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Ο γείτονας είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το έλεγε σε κάποιον, πρόσθεσε η οικογένειά της. Τελικώς, ο θύτης έχει συλληφθεί.

Μετά τον ομαδικό βιασμό και τον ξυλοδαρμό της 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου, όλο και περισσότεροι Ινδοί ακτιβιστές ζητούν να γίνονται γρηγορότερα οι έρευνες και οι δίκες στις υποθέσεις βιασμού. Υπολογίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμού ενώπιον των ινδικών δικαστηρίων, σύμφωνα με ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στο κρατίδιο Χαριάνα το 2011 καταγράφηκαν 733 κρούσματα βιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ακτιβιστές τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα καθώς πολλά δεν αναφέρονται στις αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα