Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ

21:10 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Την πρώτη της συνέντευξη από τον Κορυδαλλό, όπου παραμένει προφυλακισμένη, παραχώρησε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η Βίκυ Σταμάτη, μιλώντας στο newsvoice.gr, κάνει λόγο για άδικη προφυλάκιση, ενώ αναφέρεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια με την υγεία της ύστερα από την εκτεταμένη απεργία πείνας στην οποία είχε προχωρήσει.

«Η απεργία

πείνας δεν ήταν «δικονομικό τέχνασμα» ούτε βέβαια εφεύρημα μιας δήθεν «πολιτικής κρατούμενης» αλλά κραυγή διαμαρτυρίας και απελπισίας σε μία άδικη προφυλάκιση, σε μία απόφαση που υπονοεί «μάτια και στόματα ερμητικά κλειστά» ή άλλως μπορείτε να αυτοκτονήσετε ελεύθερα εντός των φυλακών!!!», σημειώνει.

Όσον αφορά στα στοιχεία της δικογραφίας που δείχνουν τη ροπή της προς τη χλιδή, κάνει λόγο για «δημοσιεύματα κατευθυνόμενα και διαρροές σημειώσεων και εγγράφων επιλεκτικά έχουν γίνει με προφανή σκοπό να με στιγματίσουν».

Συγκεκριμένα υποστηρίζει, ότι «αν ένας καλόπιστος παρατηρητής αν προέβαινε δειγματοληπτικά σε έρευνα των φερομένων δαπανών πολυτελούς διαβίωσής μου με αυστηρά κριτήρια θα διαπίστωνε ότι αυτές ανταποκρίνονται στον τότε τρόπο ζωής μιας μέσης Ελληνίδας, με μία στοιχειώδη οικονομική άνεση». Προσθέτει δε: «αλλά οι κατήγοροι μου, οι τηλεοπτικοί, δημοσιογραφικοί κεκράκτες, ποτέ δεν απάντησαν στο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα και τους προκαλώ, αφού μου δίνετε την ευκαιρία, να ανατρέξουν στο «πόθεν έσχες» δεκαετίας για συζύγους διατελεσάντων πρωθυπουργών, υπουργών, μιντιαρχών, μεγαλοκατασκευαστών, εθνικών εργολάβων, εθνοπατέρων. μεγαλοδημοσιογράφων, ως και στο «πόθεν έσχες» των πάσης φύσεως τρωκτικών, εφοριών, πολεοδομιών συστήματος υγείας, και άλλων δημοσίων λειτουργών. Χαριτολογώντας βέβαια πριν τους προλάβει το ΔΝΤ. Αν οι κύριοι αυτοί κάνουν αυτή την έρευνα εγώ θα δεχτώ ν’ ανέβω στην γκιλοτίνα στην Πλατεία Συντάγματος».

Τέλος σημειώνει ότι «όταν αχθεί η ποινική μου υπόθεση στο ακροατήριο θα καταφανεί εν πολλοίς και η συρραφή και η νομική κατασκευή του κατηγορητηρίου που μου αναλογεί» και καταλήγει: «Σας είπα ότι κάποιοι έχουν δώσει εντολές «μάτια και στόματα ερμητικά κλειστά». Εγώ όμως αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθώ, θα μιλάω, θα σκέφτομαι, θα διαμαρτύρομαι ελεύθερα μέχρι τελικής πτώσεως».

Keywords
Τυχαία Θέματα