Η Ρουμανία στο δρόμο της Εθνικής για τη Βραζιλία

Πρόκειται σαφώς για έναν βατό αν και όχι εύκολο αντίπαλο, επιθυμητό από τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του. Η Εθνική απέφυγε τη Γαλλία και τη Σουηδία κόντρα στις οποίες το έργο της θα ήταν σαφώς πιο δύσκολο και έπεσε πάνω σε μία ομάδα που βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραΐσκάκη στις 15 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στη Ρουμανία στις 19 του μήνα.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των μπαράζ είναι: Πορτογαλία -Σουηδία, Ουκρανία -Γαλλία, Ισλανδία

-Kροατία

Η ανάλυση της Ρουμανίας

Μένοντας κανονικά από τις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση την παρουσία της στο Euro 2008) η Ρουμανία επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί έχοντας ως πρότυπο την ομάδα της δεκαετίας του 90.

Τότε οι Βαλκάνιοι με ηγέτη το μεγάλο Γκεόργκι Χάτζι και παίκτες όπως οι Ποπέσκου, Λάκατους, Μπελοντένιτσι έδιναν σταθερά το παρόν στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού φτάνοντας μάλιστα και σε διακρίσεις. Στο Μουντιάλ του 1994 για παράδειγμα η Ρουμανία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από τη Σουηδία στα πέναλτι.

Από εκεί και πέρα κύλησε πολύ νερό στ΄αυλάκι. Οι πολλοί ξένοι στο ρουμανικό πρωτάθλημα (στο οποίο ξοδεύεται πακτωλός χρημάτων) είχε ως συνέπεια τον περιορισμό ανάδειξης εγχώριων ταλέντων και άρα μείωση της δυναμικής της Εθνικής ομάδας.

Από το τωρινό ρόστερ ξεχωρίζει ο πολύπειρος Ράζβαν Ρατ, αμυντικός της Γουέστ Χαμ με 92 συμμετοχές και ο χαρισματικός Τσίπριαν Μαρικά, επιθετικός της Χετάφε με 66 συμμετοχές. Συναντάμε επίσης τους γνωστούς μας από το ελληνικό πρωτάθλημα Ντορίν Γκοϊάν του Αστέρα Τρίπολης και Κοστίν Λαζάρ του ΠΑΟΚ.

Προπονητής είναι ο Βίκτορ Πιτούρκα στην τρίτη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ρουμανίας μετά από αυτές του 1998 -1999 και του 2004-2009.

Στα προκριματικά του Moυντιάλ η Ρουμανία συμμετείχε στον 4ο όμιλο και τερμάτισε 2η με 9 πόντους διαφορά από την πρώτη Ολλανδία. Αφησε όμως εκτός μπαράζ την Τουρκία και την Ουγγαρία που την καταδίωκαν μέχρι τέλους. Σημείωσε 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες με συντελεστή τερμάτων 19-12.

Keywords
Τυχαία Θέματα