Η νύχτα που η Βραζιλία κατέβηκε στη ...γερμανική κόλαση

12:42 9/7/2014 - Πηγή: Matrix24

«Ο χειρότερος εφιάλτης της Βραζιλίας έγινε πραγματικότητα με την ήττα με 7-1 στον ημιτελικό από τη Γερμανία», γράφει το BBC.

Διαβάστε επίσης: Βραζιλία - Γερμανία 1-7!!!

«Εάν βλέπατε τον αγώνα στην τηλεόραση, όχι, δεν το φανταζόσασταν. Αν δεν βλέπατε αλλά ακούγατε για αυτό απλώς, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Η Βραζιλία δέχτηκε πέντε γκολ στο πρώτο ημίωρο του ημιτελικού με τη Γερμανία. Το όνειρο τελείωσε σε κάτι λιγότερο από ένα καρδιοχτύπι, λόγω

μίας καταστροφικής έκρηξης μίας λαμπρής επίθεσης και την αδυναμία (των Βραζιλιάνων) να αμυνθούν στο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα όλων των εποχών».

«Δυσπιστία μετά το 7-1 των Γερμανών που έσπασε καρδιές στη διοργανώτρια Βραζιλία», σημειώνει ο Guardian.

«Πρώτα ήταν απογοήτευση, μετά δυσπιστία και μετά τρόμος. Μία σοκαρισμένη Βραζιλία παρακολούθησε μία από τις πιο θεαματικές συντριβές στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσα σε δάκρυα, κατάρες και τελικά λύπη», τονίζει η εφημερίδα. Και συνεχίζει: Η ήττα της διοργανώτριας με 7-1 από τη Γερμανία στον ημιτελικό της Τρίτης θα οδηγήσει σε μία περίοδο ενδοσκόπησης για τη χώρα, αλλά η πρώτη της αντίδραση ήταν απλώς η οργή».

«Οι βραζιλιάνοι φίλαθλοι πήραν με τις λεμονόκουπες τους έκπτωτους ήρωές τους μετά την ήττα στον ημιτελικό του Μουντιάλ με 7-1 από τη Γερμανία», επισημαίνει η Daily Mail.

«Τα όνειρα εκατομμυρίων βραζιλιάνων φαν του ποδοσφαίρου κατέρρευσαν όταν η Γερμανία υποχρέωσε στην ήττα με 7-1 τη διοργανώτρια. Οσοι παρακολούθησαν τον αγώνα στο στάδιο Μινεράο του Μπέλο Οριζόντε πνίγηκαν στα δάκρυα, αφού η εθνική τους ομάδα υπέκυψε στην ιστορική αυτή ήττα με το όνειρό τους να τελειώνει στο "σπίτι" τους», συνεχίζει.

Πρόκειται για τη χειρότερη ήττα στην ιστορία της Βραζιλίας και των ημιτελικών των Μουντιάλ, αλλά και την πιο απογοητευτική εμφάνιση της «Σελεσάο», υπογραμμίζει το άρθρο.

«Η Γερμανία έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ με νίκη - ρεκόρ 7-1 επί της Βραζιλίας», γράφει το Bloomberg.

«Στα πρώτα 22 λεπτά η Γερμανία σκόραρε το πρώτο της γκολ στον ημιτελικό. Επτά λεπτά αργότερα, η προσπάθεια των διοργανωτών για την κατάκτηση του έκτου παγκόσμιου τίτλου τελείωσε, όταν τα «πάντσερ» σκόραραν άλλα τέσσερα γκολ. Η Γερμανία κέρδισε τον πιο μονόπλευρο ημιτελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Η χειρότερη ήττα στην ιστορία της Βραζιλίας ήταν επίσης και η χειρότερη για διοργανώτρια χώρα», προσθέτει.

Ο Independent από την πλευρά του στον τίτλο του δημοσιεύματός του φέρει τη δήλωση του προπονητή της εθνικής Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τον διασυρμό της ομάδας. Ο ίδιος δήλωσε ότι ακόμη και ως νικητής του Μουντιάλ του 2002, θα μείνει στη μνήμη του για ένα γεγονός που ίδιος ονομάζει «η χειρότερη μέρα της ζωής μου». Περιέγραψε δε, την ήττα στο Μπέλο Οριζόντε, ως τη «χειρότερη στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας». Ο Σκολάρι αρνήθηκε να συζητήσει για το το μέλλον του, αν και δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια το Σάββατο ώστε η Βραζιλία να κατακτήσει την τρίτη θέση στον αγώνα με το χαμένο του σημερινού παιχνιδιού μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας.

Ιστορική ντροπή χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα για τη Βραζιλία η Gazzetta dello Sport, ενώ για την πιο αναπάντεχη καταστροφή και για σφαγή κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η βραζιλιάνικη εφημερίδα Fahlo de Sao Paulo.

Τα καυστικά μηνύματα έδωσαν και πήραν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την ήττα της Σελεσάο

«H Βραζιλία έχει τον Νεϊμάρ, η Αργεντινή τον Μέσι, η Πορτογαλία τον Ρονάλντο και η Γερμανία έχει ομάδα»: αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες καυστικά σχόλια που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη συντριπτική ήττα της Βραζιλίας.

Χιλιάδες χρήστες μοιράστηκαν φωτομοντάζ που δείχνουν τον Χριστό τον Λυτρωτή στο Ρίο να καλύπτει απελπισμένος το πρόσωπό του ή να αντικαθίσταται από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς μια κλωτσιά στον Νεϊμάρ έκανε 11 παραπληγικούς;» γράφει σκωπτικά ο χρήστης @MonteiroLovato στο Twitter, αναφερόμενος στον τραυματισμό που στέρησε από τον ημιτελικό τον επιθετικό της Σελεσάο.

«Πριν από τον αγώνα όλοι μιλούσαν μόνο για τον 'επικείμενο έκτο τίτλο', συμμορία ηλιθίων που υποστηρίζει τη Βραζιλία μόνο όταν κερδίζει!», διαμαρτύρεται αγανακτισμένη μια Βραζιλιάνα.

Ωστόσο τα ανέκδοτα προσπάθησαν να απαλύνουν τη λύπη των Βραζιλιάνων.

«Αυτό είναι το τέλος της εκλογής μου», τον Οκτώβριο, φέρεται να λέει μια καρικατούρα της προέδρου Ρούσεφ.

«Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχουν νοσοκομεία για να θεραπεύσω την κατάθλιψή μου», αυτοσαρκάζεται άλλος χρήστης αναφερόμενος στο κύμα των διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων των Βραζιλιάνων τον Ιούνιο 2013 κατά του υψηλού κόστους της διοργάνωσης και την έλλειψη σχολείων, μέσων μαζικής μεταφοράς και νοσοκομείων.

«Θα ήταν καλύτερα να είχαν χτιστεί νοσοκομεία», αναφέρει μια λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του Ρονάλντο, μέλους της τοπικής οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, ο οποίος άφησε άφωνους τους Βραζιλιάνους λέγοντας ότι το «Μουντιάλ γίνεται με στάδια και όχι με νοσοκομεία».

Άλλοι χρήστες ανήρτησαν μια φωτογραφία από την ταινία «Η Πόλη του Θεού», όπου ο εγκληματίας Ζε Πεκένιο εμφανίζεται πάνοπλος μαζί με όλη του τη συμμορία στη φαβέλα, με το σχόλιο: «Το Κύπελλο δεν φεύγει από δω».

Keywords
Τυχαία Θέματα