Η Ντόρα των …πληβείων

Η Ντόρα επέμεινε να αναδείξει το παράδοξο της υπερφορολόγησης της εργασίας, σε σχέση με το φόρο που καταβάλλεται αν το ίδιο εισόδημα προέρχεται από μερίσματα, τόκους, ενοίκια ακόμη και αυτοαπασχόληση και, κυρίως, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να συνδράμει άμεσα τους αδυνάμους μειώνοντας την τιμή του πετρελαίου. «Χιλιάδες πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο. Δεν το αντέχουν τα οικονομικά

τους. Αυτό αποδεικνύεται επίσημα και από την κατανάλωση που είναι μειωμένη κατά 70-80%. Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ, μέσω του κ. Ζερβού, εδώ στη Βουλή, προανήγγειλε αυξήσεις στα τιμολόγια, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους πολίτες και ιδιαίτερα τις οικογένειες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και κατέληξε «μειώστε το φόρο στο πετρέλαιο και τη βενζίνη. Τώρα! Πριν από τα Χριστούγεννα, και για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς. Δώστε αυτά τα ελάχιστα ψήγματα αισιοδοξίας στον κόσμο. Προς το συμφέρον μας είναι».

Δεν ήταν λίγοι πάντως εκείνοι που με το τέλος της παρέμβασης, σχολίαζαν – μάλλον καθ’ υπερβολή – ότι οι φτωχοί αυτής της χώρας βρήκαν μία νέα προστάτιδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα