Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Δύο νησιώτες τοποθετήθηκαν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η επανασύσταση του ΥΕΝ ήταν προεκλογική δέσμευση του Α. Σαμαρά.

Από το ισχυρό σχήμα, φιλικό και με γνώσεις στη ναυτιλία, υπάρχει η αισιοδοξία ότι ταχύτατα θα δρομολογηθούν μέτρα για την ενίσχυση του υπό ελληνικού σημαία στόλου.

Ο Δημήτρης Μουσουρούλης, είναι οικονομολόγος και βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στις 16 Μαίου 1963 και είναι νυμφευμένος με την κυρία Ευρυδίκη

Χρηστάκη. ‘Εχει τρία παιδιά, την Ελένη, τον Δημήτριο και την Αλεξάνδρα. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), αποκτώντας στη συνέχεια Μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB). Μιλάει τέσσερις γλώσσες, την Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική.

Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2009. Το 1987-2004, διατέλεσε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εργάστηκε στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικού Ελέγχου, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης, καθώς και Περιφερειακής Πολιτικής. Έχει εκπροσωπήσει τις υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής σε αποστολές σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την περίοδο του 2004-2007 ήταν γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Επίσης, ήταν επί δύο χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (European Investment Bank, Board of Directors). Την περίοδο 2007-2009 ήταν γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τον Τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων. Υπήρξε Mέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ) και της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης Επενδυτικών Σχεδίων Μεγάλης Κλίμακας για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης Διαχείρισης της Αιχμής της Ζήτησης Ηλεκτρικής Ενέργειας, Πρόεδρος της Επιτροπής για την παρακολούθηση των εργασιών κατασκευής και λειτουργίας του έργου κατασκευής του Αγωγού Πετρελαίου «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη» και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Υγρών Καυσίμων.

Ο υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος, ο οποίος είναι και εκλεγμένος μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δήλωσε χθες ότι αποδέχθηκε την πρόταση με ιδιαίτερα συναισθήματα να συμμετέχει στη σημερινή Κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας μας, σε μία δύσκολη περίοδο και με πολλούς συμπολίτες μας σε βαθιά απόγνωση και επεσήμανε: «Θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο της παραγωγής, της δράσης, της Κοινωνίας των Πολιτών, ενεργό πολίτη και άνθρωπο που ζει και εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς που δημιουργεί ο δημόσιος βίος. Αποτελεί καμπή στη ζωή μου η συμμετοχή μου σε «κέντρα εξουσίας», μία προσωπική υπέρβαση, όπως θεωρώ ότι είναι αντίστοιχη υπέρβαση από το πολιτικό σύστημα να με προτείνει να συμμε

Keywords
Τυχαία Θέματα