Η «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

Την ώρα που ορισμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκφράζουν αντιρρήσεις για τα προωθούμενα μέτρα,στελέχη του κόμματος που υπεραμύνονται της συμμετοχής στην κυβέρνηση κάνουν ρελάνς και ζητούν… κι άλλη συμμετοχή.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όσο πλησιάζει η ώρα που τα μέτρα θα «κλειδώσουν», δηλαδή η ώρα της… αλήθειας για όσα κόμματα στηρίζουν την κυβέρνηση, στο εσωτερικό των κυβερνητικών εταίρων αναπτύσσονται διάφορες απόψεις και ιδέες. Στη ΔΗΜΑΡ

του Φώτη Κουβέλη, εκτός των βουλευτών που έχουν ενστάσεις και χαρακτηρίζονται ως «επικίνδυνοι» (Βουδούρης, Μιχελογιαννάκης, κ.α.) υπάρχουν και στελέχη που υποστηρίζουν φανατικά τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση. Πρόκειται για στελέχη που εκτιμούν ότι αν η κυβέρνηση Σαμαρά αποτύχει, η χώρα θα γυρίσει στη δραχμή και, ως εκ τούτου, δεν προβληματίζονται για τα σχεδιαζόμενα μέτρα, αλλά θεωρούν ότι το βασικό διακύβευμα αυτής της πολιτικής συγκυρίας είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Μάλιστα, η εν λόγω «κυβερνητική τάση» του κόμματος του Φώτη Κουβέλη θεωρεί πως η απόφαση για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση είναι δρόμος δίχως γυρισμό. Ως εκ τούτου, έχουν εισηγηθεί στον πρόεδρο του κόμματος να δεχθεί περισσότερες κυβερνητικές ευθύνες στην πλάτη του και να προωθήσει κεντρικά κομματικά στελέχη στην κυβέρνηση, όταν έρθει η ώρα του πρώτου ανασχηματισμού.

Οι δηλώσεις Χατζησωκράτη

Την άποψη αυτή συμμερίζονται οι παλιοί «εκσυγχρονιστές» του περιοδικού «Μεταρρύθμιση», που είναι σήμερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ (Γιάννης Μεϊμάρογλου, Στέφανος Μανίκας, Νίκος Μπίστης) αλλά και ορισμένα στελέχη που ακολούθησαν το Φώτη Κουβέλη από τον ΣΥΝ, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης. Ενδεικτική των απόψεων αυτών είναι η συνέντευξη του κ. Χατζησωκράτη στην εφημερίδα Real News, με την οποία το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ζητεί από το Φώτη Κουβέλη να μπουν κεντρικά στελέχη του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα. «Η επιλογή που συλλογικά κάναμε για τη στήριξη της κυβέρνησης, αλλά όχι και για τη συμμετοχή μας με κεντρικά πολιτικά στελέχη, καταλήγει ώστε οι κύριες ευθύνες να μην αναλαμβάνονται σε ένα λειτουργούν και αποφασιστικό υπουργικό συμβούλιο, αλλά αποκλειστικά πλέον στον… Άρειο Πάγο των τριών αρχηγών.

Αυτό καθιστά ακόμη δυσκολότερο το ρόλο του προέδρου. Υποστηρίζω ότι η απόφασή μας αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, εκφράζοντας και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζησωκράτης δεν είναι ένα απλό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, αλλά ο εκπρόσωπος του Φώτη Κουβέλη στις συσκέψεις των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, στις οποίες λύνονται διάφορα θέματα της κυβερνητικής ατζέντας πριν αυτά περάσουν στην αρμοδιότητα των αρχηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα