Η κυβέρνηση «αδειάζει» Ρουπακιώτη

Τα σχετικά άρθρα που είχαν περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά καταψηφίστηκαν στην κοινοβουλευτική επιτροπή που σήμερα ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου. Πρόκειται για τα άρθρα 62,63 και 83 για τα οποία μάλιστα ο κ. Ρουπακιώτης είχε προχωρήσει νωρίτερα σε βελτιωτικές αναδιατυπώσεις σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιρρήσεις. Τελικά οι αντιδράσεις δεν κάμφθηκαν και τα άρθρα καταψηφίστηκαν από τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή με συνέπεια οι επίμαχες διατάξεις να

μην συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

«Δεν είμαι μικρό παιδί να παραπονιέμαι αλλά δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη, βουλευτές, ιδιαίτερα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να διατυπώνουν όχι διαφορετικές αλλά αναιρετικές απόψεις επί βασικών άρθρων του νομοσχεδίου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης καλώντας όλες τις πλευρές να δώσουν ένα δείγμα ποιότητας, άλλης κουλτούρας τουλάχιστον από τα κόμματα που συνεργάζονται.

Με τις αναδιατυπώσεις που είχε ανακοινώσει ο υπουργός στην επιτροπή θα εξαιρούνταν των διατάξεων οι υποθέσεις για τις οποίες συντρέχουν λόγοι δημοσίου και εθνικού συμφέροντος αλλά και υποθέσεις έγκρισης καταστατικού οργανώσεων. Παρά και τις αναδιατυπώσεις όμως ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ θα αρνηθεί την υπερψήφιση τους. «Σας εφιστώ την προσοχή. Τα μπαλώματα και τα φτιασιδώματα δεν είναι αρκετά για να άρουν την κάθετη αντίρρησή μας στη φιλοσοφία των διατάξεων 62 και 83», είπε ο κ. Νεράντζης ενώ δήλωσε αντίθετος και με την ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Αλλά και από την πλευρά της κυβέρνησης έγινε το μεσημέρι γνωστό ότι ο κ. Ρουπακιώτης είχε ενημερωθεί για το σοβαρό ενδεχόμενο να καταψηφιστούν οι προωθούμενες διατάξεις, αλλά είχε επιμείνει να τις εισάγει προς συζήτηση και ψήφιση. Ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχει πολιτικό θέμα όπως δεν υπήρξε και όταν η κυβέρνηση είχε βρεθεί στο παρελθόν με τις σοβαρές αντιρρήσεις της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα