Τα λεφτά τους ζητούν γιατροί και φαρμακοποιοί

Τον ορισμό χρονοδιαγράμματος για την πληρωμη ληξιπρόθεσμων οφειλών ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ οι γιατροί του Οργανισμού, προειδοποιώντας παράλληλα «για πιθανή ολική κατάρρευση της πλειοψηφίας των ιδιωτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Σημειώνουν ότι οι συνολικές οφειλές αγγίζουν τα 1,4 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,1 δισ. είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων και τα υπόλοιπα 300 εκατ. χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους κλινικούς

και εργαστηριακούς ιατρούς.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό του κλάδου. «Εισπράξαμε αδιαφορία, παρελκυστική τακτική και υποκρισία, παρότι τα βάρη που έχουν συσσωρευτεί είναι τόσα πολλά και μεγάλα, που πλέον είναι αδύνατον να τα αντέξουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, ακτινολόγος, Γιώργος Βουγιούκας.

Για «απαράδεκτη και παράνομη» καθυστέρηση των πληρωμών, παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού μίλησε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Αναφέρει πως με βάση τον πρόσφατο νόμο, ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε να πληρώσει τα φαρμακεία στις 10 Φεβρουαρίου, για τις συνταγές που εκτελέστηκαν τον Νοέμβριο, ενώ την ίδια ώρα, επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί, ορισμένες μεγάλες πολυεθνικές παραβιάζουν την υπουργική απόφαση και αρνούνται να χορηγήσουν πίστωση στα φαρμακεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα