Η γενιά των «30 plus» του ΠΑΣΟΚ στην μάχη των ευρωεκλογών

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι αυτά του νυν γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του νυν εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δέχεται εισηγήσεις να θέσει υποψηφιότητα, προκειμένου να καταγράψει την απαραίτητη «επιτυχία» που θα τον καταστήσει αυτομάτως «δελφίνο» και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες να «κληρονομήσει» το κόμμα, αμέσως μόλις αμφισβητηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος,

κάτι που δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Ο ίδιος όμως μετράει τις δυνάμεις του και προς ώρας κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Γνωρίζει άλλωστε ότι όσο μεγάλη δύναμη και αν έχει εσωκομματικά, όπως αποδείχτηκε στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος και εντεύθεν, η αναμέτρηση με σταυρό σε μία περιφέρεια ανά την Επικράτεια, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αντίθετα, θα μπορούσε να του γυρίσει μπούμερανγκ. Επιπλέον, γνωρίζει καλά ότι στην ανακοίνωση μόλις του ενδιαφέροντός του να μετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο, σειρά «άσπονδων φίλων» του στο ΠΑΣΟΚ θα απαιτήσουν την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Όσο για τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το όνομα του οποίου ακούγεται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, έχει να αντιμετωπίσει ένα τελείως διαφορετικό πρόβλημα. Αυτό που ενέσκυψε εσχάτως και ακούει στο όνομα «ασυμβίβαστο» μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή με σταυρό. Προς το παρόν λοιπόν, περιμένει να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» -πράγμα που μάλλον θα γίνει, αφού αφορά πολύ περισσότερο τους επίδοξους υποψηφίους της ΝΔ- ώστε να μην χρειαστεί να παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα για να κυνηγήσει το …ευρωπαϊκό όνειρο.

Στην ίδια ηλικιακή ομάδα ανήκουν ακόμα ο 30άρης μόλις Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο, άσχετα αν περιμένει και εκείνος τις διαδικασίες στα όργανα.

Από κοντά και το όνομα της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, στενής συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, με αρμοδιότητες στον τομέα επικοινωνίας του κόμματος.

Επειδή όμως το ηλικιακό κριτήριο, ποτέ δεν μπορεί να είναι το μόνο, στο ΠΑΣΟΚ βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο της Συλβάνας Ράπτη, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι γοητεύονται από την υψηλή δημοφιλία της Φώφης Γεννηματά. Σε μία προσπάθεια να κρατηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, στο τραπέζι πέφτουν και ονόματα όπως αυτά του Μιχάλη Καρχιμάκη, του Παύλου Γερουλάνου και του Γιώργου Πεταλωτή, στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου επί κυβερνήσεώς του, χωρίς πάντως οι ίδιοι να έχουν τοποθετηθεί σχετικά δημοσίως.

Σε κάθε περίπτωση, αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν καλά ότι πλέον «δεν παίζουν μόνοι τους». Προτάσεις βεβαίως θα γίνουν, αλλά τα πρόσωπα θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα κριτήρια επιλογής υποψηφίων που θα θέσει η άτυπη επιτροπή που έχει συσταθεί για την συνεννόηση με τους «58» και τις άλλες συνεργαζόμενες κινήσεις, οι οποίες έχουν από την πλευρά τους, τους δικούς τους «εκλεκτούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα