Η ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΡΟΜΝΕΪ ΚΑΙ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΧΑΡΥ

Την Ελλάδα ως αρνητικό παράδειγμα χρησιμοποίησε ο και επίσημα πλέον, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ. Υποσχέθηκε 12 εκατ. θέσεις εργασίας, μίλησε για την ιστορία του, τις ρίζες του, την οικογένειά του και την πίστη του Μορμόνου. Την παράσταση, με πολλά αρνητικά σχόλια, έκλεψε ο … βρώμικος Χάρυ.

Ο

62χρονος Αμερικανός που έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων,   αναφερόμενος στο σχέδιό του για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας διαβεβαίωσε κάθε επιχειρηματία και καθέναν που δημιουργεί θέσεις εργασίας ότι οι επενδύσεις τους στην Αμερική δεν θα εξαφανισθούν όπως αυτές στην Ελλάδα, «θα μειώσουμε το έλλειμμα και θα βάλουμε την Αμερική σε πορεία προς ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό».

Ζητώντας να «ξαναζωντανέψει η υπόσχεση» μιας Αμερικής «απογοητευμένης» από τα τέσσερα χρόνια προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρόμνεϊ υποστήριξε πώς «αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας δεν είναι ούτε περίπλοκο ούτε βαθύ». «Αυτό που έχει ανάγκη η Αμερική είναι θέσεις εργασίας. Πολλές θέσεις εργασίας», δήλωσε ενώπιον χιλιάδων ρεπουμπλικάνων συνέδρων που βρίσκονταν από τη Δευτέρα στην Τάμπα.

Ο Ρόμνεϊ παρουσίασε ένα σχέδιο πέντε σημείων για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ανέρχεται στο 8,3%.

Ο Ρόμνεϊ συνεχίζει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία στη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια, δύο πολιτείες πολύ σημαντικές για τις προεδρικές εκλογές. Η εκστρατεία μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, μετά και το συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το Δημοκρατικό Κόμμα στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Βέβαια, ο «βρώμικος Χάρι» ήταν αυτός που παραλίγο να κλέψει την παράσταση με μια παραληρηματική επίθεση εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οποία απευθυνόταν σε μια άδεια καρέκλα.  Το ίνδαλμα του Χόλιγουντ, Κλιντ Ίστγουντ, έφθασε την Πέμπτη την τελευταία στιγμή στην αίθουσα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα, για να είναι ο ομιλητής-έκπληξη που θα «ζεστάνει» το πλήθος με τη χαρακτηριστική τραχιά φωνή του πριν από την ομιλία του Ρόμνεϊ, με την οποία ο υποψήφιος θα αποδεχόταν το προεδρικό χρίσμα του κόμματος.

Η εμφάνιση του Ίστγουντ, με έναν αυτοσχέδιο μονόλογο για έναν αόρατο Ομπάμα σε μια άδεια καρέκλα, φάνηκε να ενθουσιάζει πολλούς στο ακροατήριο, όμως επικρίθηκε ευρέως από παρατηρητές απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

«Ο Κλιντ, ο ήρωάς μου, βγήκε αξιολύπητος και θλιβερός» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο θρυλικός κριτικός κινηματογράφου του Σικάγο Ρόμπερτ Έμπερτ. «Δεν χρειαζόταν να το κάνει αυτό στον εαυτό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα