ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Δυναμικές κινήσεις, εντός των συνταγματικών ορίων, ετοιμάζουν οι δικαστές αντιδρώντας στις νέες περικοπές των μισθών τους.

Εκτάκτως συνέρχεται σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας, προκειμένου τα μέλη της να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις νέες περικοπές, για τις οποίες έχουν ήδη θέσει συνταγματικό βέτο. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μάλιστα, θα ακολουθήσει συνεδρίαση ΄των προέδρων όλων των δικαστικών ενώσεων της χώρας, καθώς οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων και όλων των βαθμών συμφωνούν πως

περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς τους, που θα ξεπερνούν πλέον το 50%, πέραν από την αντισυνταγματική διάστασή τους ,ισοδυναμούν με υποβάθμιση της ποιοτικής λειτουργίας της δικαιοσύνης.

Ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος κλίματος που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης είναι η επιστολή που υπογράφουν έξι ανώτεροι δικαστές ,μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που φτάνουν στη σημερινή συνεδρίαση με πρόταση να μην ανοίξουν τα δικαστήρια την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους, στις 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι Νίκος Σαλάτας,εφέτης, Βαρβάρα Πάπαρη εφέτης, Μαργαρίτα Στενιώτη,πρόεδρος πρωτοδικών Δημοσθένης Βλάχος,πρόεδρος πρωτοδικών Κώστας Βουλγαρίδης,πρωτοδίκης ς και Σταματία Γκαρά,ειρηνοδίκης. «Προτείνουμε να μην ανοίξουν τα δικαστήρια της χώρας την πρώτη μέρα του νέου δικαστικού έτους ,κλιμακώνοντας τον αγώνας μας για την περιφρούρηση της δικαστικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας ,όπως το σύνταγμα απαιτεί», αναφέρουν στο «δια ταύτα» της επιστολής τους οι έξι δικαστές.

Οι ίδιοι δεν παραλείπουν μάλιστα να στρέψουν τα βέλη τους και προς την εκτελεστική εξουσίας . Απευθυνόμενοι προς τους δικούς της εκπροσώπους σημειώνουν χαρακτηριστικά : «Θα ήταν προτιμότερο, φρονιμότερο και προπαντός ωφελιμότερο ,αντί να διακατέχεστε από οίηση ,όπως δυστυχώς συμβαίνει εν προκειμένω ,να αναγνωρίσετε τις τεράστιες ευθύνες σας για το κατάντημα της πατρίδας μας, να προβείτε στη δέουσα αυτοκάθαρση παραιτούμενοι από τα προνόμια του νόμου περί ευθύνης υπουργών , ώστε να υπάρξει επιτέλους παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, αντί να διαχέετε τις ευθύνες σας στο λαό υιοθετώντας τη λογική ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»,να περιφρουρήσετε την τρωθείσα αξιοπρέπειά μας έναντι των απαιτήσεων των δανειστών που κατατείνουν στην καθολική εξαθλίωση του λαού μας , παραβιάζοντας θεμελιώδεις, διαχρονικές παγκόσμιες δικαϊκές αρχές».

Οι δικαστές μάλιστα χρησιμοποιούν υψηλούς τόνους και χωρίς να κρύβουν , όπως λένε την αγανάκτηση και την οργή τους βιώνουν οι Έλληνες πολίτες για μία ακόμα φορά την αναξιοπιστία των κυβερνώντων ,οι οποίοι συναγωνιζόμενοι προς τους προηγούμενους συνεχίζουν την ολοκλήρωση της επιθετικής τους κατά της ελληνική κοινωνίας . Αφού ανέλαβαν την εξουσία εν ονόματι μίας διαρκούς και επαναληπτικά διαψευδόμενης εξόδου από την κρίση ,στη λήψη των νέων επώδυνων μέτρων, τα οποία πέρα από την οικονομική τους διάσταση , περιστέλλουν βάναυσ

Keywords
Τυχαία Θέματα