Η «Ελιά» οργανώνεται…

Ο καιρός, άλλωστε, περνάει και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ βιάζονται για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να διεκδικήσουν με κάποιες αξιώσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που παραδέχονται πάντως πως δεν θα είναι μεγάλο, αφού στην πραγματικότητα στοχεύουν στην εκλογή ενός και θα θεωρήσουν «νίκη» την εκλογή και δεύτερου ευρωβουλευτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, για αύριο Παρασκευή στις δώδεκα το μεσημέρι, προγραμματίζεται νέα

συνάντηση των επικεφαλής κομμάτων και κινήσεων, καθώς και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της «Ελιάς», όπου και θα συζητηθούν τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του συνεργατικού σχήματος. Στην πραγματικότητα, θα επιχειρηθεί να αποκρυσταλλωθούν τα πρώτα μόνο ονόματα, με στελέχη του σχήματος να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να ανακοινωθούν κάποια από αυτά εντός της αυριανής ημέρας.

Ως τώρα πάντως, βέβαιοι για την συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο θεωρούνται ο Παντελής Καψής, υφυπουργός αρμόδιος για θέματα της Δημόσιας Τηλεόρασης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς αμφότεροι έχουν επιβεβαιώσει την θετική του απάντηση σε ανάλογη πρόταση ο πρώτος και το ενδιαφέρον του ο δεύτερος. Βέβαιη θεωρείται και η επαναδιεκδίκηση μίας θέσης στην ευρωβουλή από τη Συλβάνα Ράπτη, νυν ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η ανάλογη διεκδίκηση του Θεόδωρου Τσίκα που έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του από το βήμα της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς», και αυτή του Νίκου Μπίστη από τους «58» που έχει προαναγγείλει την υποψηφιότητά του.

Την ίδια ώρα, ακούγονται τα ονόματα του Γιώργου Βερνίκου, που φέρεται να έχει δεχθεί σχετική πρόταση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, της Εύας Καϊλή, της Κατερίνας Μπατζελή, της Βασιλικής Σουλαδάκη και του Θανάση Χειμωνά. Από την πλευρά της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ακούγονται τα ονόματα του Ευθύμη Καρδαρά, του Δημήτρη Καρέλα και του Νίκου Τσολακίδη.

Ο επικεφαλής του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» πάντως, Ανδρέας Λοβέρδος, εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος για την πορεία της «Ελιάς» που «φύτρωσε» από το προπερασμένο Σαββατοκύριακο όπως είπε και ήδη έχει δείξει ότι «κάτι τσιμπάει». «Πρέπει να πάμε όλοι μαζί, δεν έχουμε άλλη επιλογή», είπε, χαρακτηρίζοντας ως «νέο λίπασμα της κεντροαριστεράς» τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του σχήματος. «Πρέπει η εικόνα του ψηφοδελτίου να είναι νέα πρόσωπα κατά 90%, νέοι άνθρωποι ηλικίας 30-40 που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική αυτή τη δύσκολη περίοδο», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα