Ένα μικρό ΤΤ από την Audi

Το Audi TT θα αποκτήσει στο μέλλον ένα μικρότερο αδελφάκι. Το ΤΤ τρίτης γενιάς παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και βασίζεται στο πάτωμα του πεντάθυρου VW Golf έβδομης γενιάς. Ωστόσο ο υπεύθυνος εξέλιξης της Audi, δόκτωρ Ούλριχ Χάκενμπεργκ, εξέφρασε την άποψη σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ότι υπάρχει χώρος για ένα σπορ μοντέλο με μικρότερο πάτωμα και πιο συγκεκριμένα με

την πλατφόρμα του VW Polo της επόμενης γενιάς.

«Ο κινητήρας που παρουσίασα σήμερα (σ.σ. στο Audi TT Quattro sport concept), αποδίδει 420 ίππους και θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε αυτό το μοντέλο», υποστήριξε στη Γενεύη ο Χάκενμπεργκ.

Το σπορ μοντελάκι της γερμανικής μάρκας θα μπορούσε να υιοθετήσει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το Audi e-Tron Spyder Concept, καθώς πρόκειται για τη μελέτη ενός ρόουντστερ με τέσσερα μέτρα μήκος, δηλαδή 12 εκατοστά κοντύτερο από το νέο ΤΤ και 5 εκατοστά μακρύτερο από το Α1. Το showcar έχει μόλις 1,1 μ. ύψος και είχε παρουσιαστεί με έναν V6 Turbodiesel και δύο ηλεκτροκινητήρες (0-100 χλμ./ώρα σε 4,4’’). Η Audi είχε λανσάρει και Coupe έκδοση του e-Tron, οπότε το μοντελάκι παραγωγής θα μπορούσε να κυκλοφορήσει επίσης σε κλειστές και ανοιχτές εκδόσεις.

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα