Η Χαμάς εκτέλεσε δύο Παλαιστίνιους

23:11 7/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση, οι δύο εκτελεσθέντες βοήθησαν τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να βομβαρδίσουν στόχους στη Γάζα και να προκαλέσουν θύματα.

Ο ένας απαγχονίστηκε ενώ ο δεύτερος οδηγήθηκε ενώπιον του εκτελεστικού αποσπάσματος. Και οι δύο είχαν εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και είχαν πρόσβαση σε δικηγόρους , σύμφωνα με τη Χαμάς.

Από το 2007, την εποχή που ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση ανέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, τουλάχιστον 19 κρατούμενοι εκτελέστηκαν, οι 10 από αυτούς με την κατηγορία της κατασκοπίας. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την επιβολή της θανατικής ποινής στη Γάζα , αλλά η Χαμάς απορρίπτει αυτές τις επικρίσεις.

Σύμφωνα με την νομοθεσία που διέπει τα παλαιστινιακά εδάφη ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα γίνει μια εκτέλεση. Η Χαμάς δεν ζήτησε πάντως καμιά έγκριση, παρά τη συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης που επετεύχθη με την ΟΑΠ του Αμπάς τον περασμένο μήνα για τον τερματισμό του επταετούς εσωτερικού διχασμού στα παλαιστινιακά εδάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα