Η Αργώ και οι άλλοι

Επιχείρηση Αργώ (Argo)

Περιπέτεια του Μπεν Άφλεκ. Διάρκεια: 2 ώρες. Με τους: Μπεν Άφλεκ, Μπράιαν Κράνστον, Τζον Γκούντμαν, Άλαν Άρκιν, Κλία Ντυβάλ

Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά ομήρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη.

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδόν τους έχει ξεχάσει στη μοίρα τους. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ένας ειδικός πράκτορας «απομακρύνσεων» της CIA καταστρώνει ένα σχέδιο σωτηρίας προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα σχέδιο. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει. Η ιδέα, όμως, είναι απλή και αποδοτική. Σκαρφίζεται ότι οι φυγάδες είναι μέλη καναδέζικου κινηματογραφικού συνεργείου που γυρίζουν στη Τεχεράνη ταινία επιστημονικής φαντασίας! Από εκεί και πέρα ξετυλίγεται το σασπένς .

Πραγματική ιστορία που αποκαλύφθηκε επισήμως μετά από 18 χρόνια και επιβεβαιώνει ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τη μεγαλύτερη φαντασία. Σφιχτοδεμένη περιπέτεια πάνω σε ένα πολύ ζυγισμένο σενάριο που συνδυάζει σωστές αναλογίες χιούμορ και αγωνίας ενώ ταυτόχρονα καταγράφει την ανειλικρινή στάση των τότε Αμερικάνικων κυβερνητικών επιλογών. Ο Άφλεκ σαν σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής απλώνει το ταλέντο του με επιδέξιους χειρισμούς δημιουργώντας μια θαρραλέα, αγωνιώδη και στιβαρή ταινία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Μην παραλείψετε να δείτε στο τέλος όλα τα πραγματικά πρόσωπα της ιστορίας.

Breath of the gods (A Journey to the Origins of Modern Yoga)

Ντοκιμαντέρ, του Γιαν Σμιντ-Γκαρ. Διάρκεια 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ο σκηνοθέτης ερευνά τη ζωή και τη διδασκαλία του Krishnamacharya, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι που τον οδηγεί από τους μαθητές και την οικογένεια του Ινδού δασκάλου ως τις πηγές της σύγχρονης Γιόγκα και το παλάτι του Μαχαραγιά της Μισόρης.

Από τους Ινδούς δασκάλους μαθαίνει τα μυστικά του «χαιρετισμού στον ήλιο» και την «άσανα» καθώς επιχειρεί μια εκτενή ξενάγηση με εξαιρετικό αρχειακό υλικό από παλιές καταγραφές στον άγνωστο κόσμο της αυθεντικής τέχνης όπως αυτή αναπτύσσεται στην Ινδία.

Ο σκηνοθέτης, όμως, αντί να αξιοποιήσει τις επαφές με τους γκουρού που έχουν συμφωνήσει να του μιλήσουν και να απλοποιήσει τα μαθήματά τους , αγνοεί πολύ γρήγορα οποιονδήποτε κι οτιδήποτε περνά μπροστά του εστιάζοντας μόνο σε μυημένους. Τέτοια προσέγγιση, προφανώς, οι απλοί θεατές δηλώνουν αδυναμία να παρακολουθήσουν.

Ο δολοφόνος με το πριόνι 3D (Texas Chainsaw 3D)

Ταινία τρόμου, του Τζον Λούσενχοπ. Διάρκεια: 1 ώρα και 32 λεπτά. Με τους: Αλεξάντρα Νταντάριο, Νταν Γιέγκερ.

Η Χέδερ ξεκινά ένα οδικό ταξίδι στο Τέξας, με το αγόρι της και την παρέα τους, με σκοπό να δει το σπίτι που κληρονόμησε από τη γιαγιά της. Ξαφνιάζεται όταν ανακαλύπτει πως το σπίτι αυτό είναι μια τεράστια έπαυλη. Η πραγματική έκπληξη όμως έχει να κάνει με αυτό που κρύβεται εκεί μέσα. Δηλαδή. τον φρικιαστικό Leatherface. Μπρρρ…

Τρισδιάστατο ριμέικ του κλασικού θρίλερ των 70s, «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι», με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Μόσλει, για τους φανατικούς πιστούς του είδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα