Η απάντηση Τσίπρα στον Νταβανέλο

08:37 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Αυτό διότι το εν λόγω όργανο θα πάρει απόφαση για σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΝ (το επόμενο σαββατοκύριακο), προκειμένου να επικυρωθεί η αυτοδιάλυση της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Συνασπισμού.
Τούτων δοθέντων, αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση του «βέτο» της συνιστώσας ΔΕΑ να πειθαρχήσει σε απόφαση αυτοδιάλυσης, ο Αλέξης Τσίπρας

γνωρίζει πολύ καλά ότι ο εσωκομματικός διάλογος θα… ανάψει, ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10-14 Ιουλίου.
Έτσι, χθες, από το Ηράκλειο Κρήτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματός του να… τηρήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα και να μην δημοσιοποιούν τις εσωτερικές διαφωνίες. Μάλιστα, ζήτησε «συνειδητή πειθαρχία» και εμμέσως πλην σαφώς, απάντησε στη ΔΕΑ πως πρέπει όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ «να υπερασπίζονται όσα συλλογικά αποφασίζουμε». «Δεν είμαστε και δεν θέλουμε να γίνουμε κόμμα στελεχών, σοφών κατ’ απονομήν, κατόχων της απόλυτης αλήθειας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμπληρώσει: «Διαλεγόμαστε, συζητάμε, διαφωνούμε, και δημόσια αν χρειαστεί, για την πολιτική μας. Αυτή είναι η μια πλευρά της συλλογικής μας ευθύνης. Αλλά και υπερασπιζόμαστε όσα συλλογικά αποφασίζουμε, ξέρουμε τη σημασία της συνειδητής πειθαρχίας, δρούμε όλοι μαζί στους κοινούς στόχους -αυτή είναι η άλλη πλευρά της συλλογικότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα