ΓΣΕΕ: ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ!

Πολεμικό ήταν το κλίμα στη σημερινή συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, όπως εξάλλου αποτυπώθηκε στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωσή της ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης, Γιάννης Παναγόπουλος. 

«Συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα: ότι διαφωνούμε σε όλα», δήλωσε, παρομοιάζοντας την τρόικα με γιατρούς που «αποδείχτηκαν τσαρλατάνοι, κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι που κατέστρεψε και σκότωσε την ελληνική οικονομία

και είχε δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία». Σημείωσε, μάλιστα, πως αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί.

Ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ υπογράμμισε ότι η τρόικα δεν δεσμεύεται ότι θα σεβαστεί μία συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για το ύψος του κατώτερου μισθού. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έθεσε το θέμα και πήρε την απάντηση ότι «δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν» γιατί δεν έχουν συζητήσει, με τη νέα κυβέρνηση τα μισθολογικά ζητήματα.

«Τους είπαμε με απόλυτη καθαρότητα: αν ψάχνουν συνομιλητές τρελούς για να αποδεχθούν τις περικοπές των μισθών δεν πρόκειται να βρουν σ΄εμάς», σημείωσε.

Ο Γ. Παναγόπουλος τέλος διευκρίνισε ότι η τρόικα αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά της για τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα