Γιατί ο Τσίπρας «αυθαδίασε» στον Ρεν

Σε πολλούς στο Στρασβούργο έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στις επίσημες δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε στα… όρια της αστικής ευγένειας, αφού επέστρεψε στον Όλι Ρεν το «καλό κουράγιο» που μας είχε πει στην αρχή της μνημονιακής περιπέτειας, απειλώντας τον ότι αν οι δανειστές επιχειρήσουν να υπερβούν τις «κόκκινες γραμμές της κοινωνίας», τότε «το καλό κουράγιο θα είναι χρήσιμο για τον ίδιο (σ.σ. τον Όλι Ρεν) και την Ε.Ε.».

Ο Neo,

λοιπόν, ρώτησε και έμαθε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όντως εκνευρισμένος, διότι στην αρχή της συνάντησης (που διήρκεσε βία περί τη μισή ώρα) και ενόσω εξηγούσε στον Όλι Ρεν τις καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων τον διέκοψε, τού είπε ότι το πρόγραμμα είναι «μονόδρομος» και τού απηύθυνε και μία σύσταση, τύπου «πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να είστε στο ευρώ ή όχι».

Τότε, ο Τσίπρας τού επέστρεψε το «καλό κουράγιο» πίσω από τις κλειστές πόρτες και το επανέλαβε και μπροστά στις κάμερες… Κοινώς, ας ελπίσουμε ότι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι επίτροπος ο Ρεν…

Keywords
Τυχαία Θέματα