Γιατί απουσίασε ο Τσίπρας

12:39 9/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Δημήτρης Παπαδημούλης επανέλαβε την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ περί «φιέστας» και τόνισε ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απόσχει αποτελεί «συλλογική απόφαση με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό». «Όχι στη μνημονιακή πολιτική, όχι στις φιέστες με επικοινωνιακή σκοπιμότητα, ναι σε μια διεκδικητική ατζέντα, που δυστυχώς δεν τη θέτει η ελληνική κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή στο δόγμα Μέρκελ»,

είναι ο πολιτικός συμβολισμός της απουσίας Τσίπρα, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσκλήσεις της τελευταίας στιγμής»

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ήθελε «για ντεκόρ» τους βουλευτές και των πολιτικούς αρχηγούς. «Να υπογραμμίσουμε ότι η οργάνωση της φιέστας δεν προέβλεπε καμία δυνατότητα επικοινωνίας ή περιθώριο συζήτησης με τους Ευρωπαίους. Προσκλήθηκαν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων και οι βουλευτές με προσκλήσεις που ήρθαν κυριολεκτικά στο παρά ένα, για να κάνουν απλώς το ντεκόρ», επισήμανε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σκοπεύει να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, ώστε να γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας». Μ’ ΄άλλα λόγια, η αξιωματική αντιπολίτευση προσανατολίζεται στο να ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, προκειμένου να χαραχθεί μία κοινή γραμμή για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα ως προεδρεύουσα της Ε.Ε.
«Ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε χθες να πει ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι αντιευρωπαϊστής». Εμείς λέμε ότι ακριβώς επειδή διεκδικούμε μια διαφορετική Ευρώπη, επειδή αυτή η Ευρώπη όπως την οικοδομούν Μέρκελ, Μπαρόζο, νεοφιλελεύθεροι και δεξιά κυριαρχία δεν μας αρέσει, αγωνιζόμαστε, μέσα σε αυτήν, για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και μέσα στην Ελλάδα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υβρίδιο ΠΟΛΑΝ-ΛΑΟΣ»

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπέλυσε και σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα όσα είπε χθες η ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τρομοκρατία και τη δημοσίευση του άρθρου του Τόνι Νέγκρι στην εφημερίδα «Αυγή». «Το πλέον ανησυχητικό πάντως είναι ότι ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την ελληνική Προεδρία με μια άθλια και ακροδεξιάς κοπής επίθεση εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δήθεν, στηρίζει την τρομοκρατία, επειδή ένας κορυφαίος ευρωπαίος διανοητής -ο Τόνι Νέγκρι- έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο στην «Αυγή» για την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν. Αυτό δείχνει πόσο τυχοδιωκτικά και επικίνδυνα έχει αποφασίσει να παίξει η ηγεσία Σαμαρά με την πόλωση και την συκοφαντία, μετατρέποντας την παλιά ΝΔ σε ένα ιδιότυπο υβρίδιο ΠΟΛ.ΑΝ και ΛΑ.Ο.Σ, με έντονα ακροδεξιά χαρακτηριστικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, καταγγέλλοντας πως «ο Σαμαράς δεν έχει σηκώσει μια φορά το τηλέφωνο να καλέσει τον Τσίπρα στο Μαξίμου για ενημέρωση, βοήθεια ή για μια γνώμη. Όσες φορές προτείναμε εμείς σύσκεψη αρχηγών για κάποιο θέμα, ο Σαμαράς έσπευσε να την τορπιλίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα