ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ

 Για κύμα απολύσεων μετά τις εκλογές το επόμενο σαββατοκύριακο προειδοποιεί ο υποψήφιος και επικρατέστερος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ και υπόσχεται πως εάν κερδίσει στην αναμέτρηση δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχος.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει κύμα απολύσεων μετά τις εκλογέςαλλά δεσμεύτηκε ότι μια κυβέρνηση με τον ίδιο επικεφαλής δεν θα σταθεί αμέτοχη απέναντι στις εταιρείες που θα προχωρήσουν σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Επίσης ο  Ολάντ είπε ότι τα συνδικάτα ήδη προειδοποιούν ότι

οι εταιρείες προτοιμάζονται για σειρά απολύσεων μετά το τέλος της προεδρικής εκστρατείας.

«Τα συνδικάτα το γνωρίζουν αυτό. Αναμένονται αποφάσεις που έχουν ήδη αναβληθεί. Δεν θα είναι η νίκη μας που θα πυροδοτήσει τα σχέδια για απολύσεις μετά την 6η Μαϊου», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien και προειδοποίησε τους επιχειρηματίες ότι δεν θα μείνει αμέτοχος απέναντι στα σχέδιά τους.

«Πρέπει να πούμε σε αυτές τις εταιρίες ότι δεν θα το δεχτούμε αυτό χωρίς να αντιδράσουμε» τόνισε ο ίδιος.

Ο Ολάντ έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να φορολογήσει το εισόδημα που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ στο 75% και να αυξήσει τους φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις, ειδικά τις τράπεζες. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα, θα προχωρήσει με το σχέδιό του για μια μικρή αύξηση του κατώτερου μισθού στη Γαλλία, ενός από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

“Το μέγεθος της αύξησης θα πρέπει να είναι μικρό δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, ειδικά για πολλές μικρές επιχειρήσεις”, είπε ο Ολάντ και πρόσθεσε:

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι το ποσοστό της  ανεργίας έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 1999, ενώ η ανεργία στη Γαλλία δεν έχει πέσει κάτω από το 7% τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι εξελίξεις αυτές δρουν αρνητικά στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί, ο οποίος οδεύει προς το να γίνει ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος εδώ και πάνω από 30 χρόνια, που θα ηττηθεί στην προσπάθειά του να επανεκλέγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα