Γερογκρινιάρης ο Βύρων

09:17 2/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Έναν βουλευτή που εκλέγεται ανελλιπώς από το 1981, έχει διατελέσει υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής (σ.σ έστω για ελάχιστες ημέρες) συνήθως τον αντιμετωπίζεις με σεβασμό, άντε με κατανόηση.

Στη Συγγρού, πάντως, και το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν σκωπτικά τα όσα είπε ο Βύρων Πολύδωρας για τη συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή και την πρόβλεψή του ότι αυτή θα ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο πολίτες στις

προσεχείς εκλογές.

«Περίεργη δήλωση…» είπε η Συγγρού δια στόματος Άννας Ασημακοπούλου, κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου. Στο επιτελείο Σαμαρά εξετάσθηκε, για λίγο, το ενδεχόμενο αποπομπής του βουλευτή κυρίως διότι οι δηλώσεις του ήταν σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε πει, λίγες ώρες πριν από το βήμα του Συνεδρίου, ο Αντώνης Σαμαράς όταν και είχε αποκλείσει κάθε συνεργασία – συνεννόηση με τους «νεοναζιστές».

Ωστόσο, επελέγη τελικά η τακτική της… φθοράς όχι μόνον διότι κρίνουν ότι ο Βύρων βρίσκεται σε τροχιά εξόδου αλλά και διότι, στον αντίποδα, παραμένει πάντοτε επικίνδυνος εξαιτίας των λεκτικών και πολιτικών του υπερβολών. Και το Μαξίμου δεν είναι ήθελε να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο, τη στιγμή που επιχειρούσε να κλείσει αυτό που άνοιξε ο Μάκης Βορίδης.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, πάντως, σημείωναν με νόημα ότι ο Πολύδωρας μπορούσε, κάλλιστα, να πει όσα ήθελε στο Συνέδριο της Ν.Δ. και να τα θέσει υπόψιν του σώματος. Δεν το έπραξε, έλεγαν οι ίδιοι, αντιθέτως η γραμμή Σαμαρά για αποκλεισμό των νεοναζιστών έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Ως προς τα κίνητρα του παλαίμαχου πολιτικού, οι ίδιες πηγές θύμιζαν το σύντομο πέρασμα Πολύδωρα από την Προεδρία της Βουλής, εκτιμώντας ότι ο Βύρων ουδέποτε συγχώρεσε…

Keywords
Τυχαία Θέματα