Γεμάτη εκκρεμότητες η ατζέντα Βενιζέλου

09:12 3/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Προτίθεται άλλωστε να θέσει σειρά ζητημάτων που εκτιμά ως «εκκρεμή» και για τα οποία θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένη.

Την «πρωτοκαθεδρία» μεταξύ αυτών, έχει το περίφημο «χαράτσι», ήτοι το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, με το ΠΑΣΟΚ

να αναμένει τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης επʼ αυτού προκειμένου να τοποθετηθεί.

Αποκλίσεις όμως εντοπίζει μία ημέρα πριν από την άφιξη της τρόικα στην Αθήνα και στον αριθμό των δόσεων για τις οφειλές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με το υπουργείου Οικονομικών να προτείνει 48 δόσεις και την τρόικα να επιμένει στις 36 το πολύ.

Ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ είναι βεβαίως οι δύο δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την τόνωση της απασχόλησης, καθώς και εκείνη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Εκκρεμές» θεωρείται και το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων στον βαθμό που η τρόικα θα επιμείνει σε απολύσεις, παρά το σχέδιο κινητικότητας του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

Κατά τα λοιπά, σε ακραιφνώς πολιτικό επίπεδο, που συνδέεται όμως άμεσα με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε σχέση με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιμείνει κατά πληροφορίες στην ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, καθώς και τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας που θα τηρούνται από όλες τις πλευρές.

Όσο για το θέμα του ανασχηματισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον επιθυμεί σφόδρα, τοποθετώντας τον όμως για το διάστημα αμέσως μετά την αναχώρηση της τρόικα από την Αθήνα, οπότε και θα πρέπει να «αξιολογηθούν» και τα πρόσωπα της κυβέρνησης, όπως …κομψά λένε στην Ιπποκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα