Γ. Προβόπουλος: «Το Grecovery είναι καθ' οδόν»

Μιλώντας στο Διεθνές Επενδυτικό Forum «Bank Speaker Series» της Goldman Sachs παρατήρησε πως το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι πλέον πιο αποδοτικό και ανταγωνιστικό.

Ο κ. Προβόπουλος εστίασε στις επιτυχημένες κινήσεις των ελληνικών τραπεζών με τις αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων και την άντληση ρευστότητας από την αγορά. Σύμφωνα με τον Διοικητή

της Τράπεζας της Ελλάδος, οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν την αλλαγή του κλίματος και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της χώρας.

Ο κ. Προβόπουλος, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν κορυφαία στελέχη διεθνών επενδυτικών οίκων και θεσμικών χαρτοφυλακίων, όπως JP Morgan, Fidelity, Citadel, Aviva, Eton Park κ.α. Αντίστοιχες ομιλίες έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια στο Forum κεντρικοί τραπεζίτες και πρόεδροι μεγάλων οργανισμών, όπως οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, της Σουηδίας και ο επικεφαλής του Eurex.

Keywords
Τυχαία Θέματα