Φόβοι για νέο χτύπημα όσο οι δολοφόνοι είναι ασύλληπτοι

Όσο αυτή καθυστερεί τόσο φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει και νέο χτύπημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ επανεξετάζονται δύο προκηρύξεις που έστειλαν οι οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «FAI», για δύο επιθέσεις -το 2010 και το 2012- στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια και στον Ασπρόπυργο. Κι αυτό διότι οι οργανώσεις αυτές έχουν παρουσιασθεί από τις αρχές του καλοκαιριού του 2013 να συνεργάζονται με την «Σέχτα» στην αναβίωση του εγχώριου αντάρτικου πόλης

στα πλαίσια του σχεδίου «Φοίνικας».

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να μπουν στο μυαλό των λεγόμενων ανταρτών πόλης προκειμένου να «μαντέψουν» τον πιθανό επόμενο στόχο. Παράλληλα εξετάζουν εκ νέου τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία πιθανόν στόχων.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του εκτελεστή. Δύο άνδρες και μία γυναίκα έχουν δώσει σημαντικές πληροφορίες, όπως και ο τέταρτος νεαρός χρυσαυγίτης, που γλίτωσε από τις σφαίρες του εκτελεστή. Επίσης σημαντική θα είναι η μαρτυρία του Αλέξανδρου Γέροντα, όταν βέβαια αυτός θα είναι σε θέση να καταθέσει.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για 30χρονο Έλληνα, ο οποίος έχει ύψος περίπου 1.70 εκ., είναι πολύ αδύνατος και γυμνασμένος. Φαίνεται να είναι καλός γνώστης των όπλων και καλά εκπαιδευμένος όσον αφορά τη λειτουργία του ως εκτελεστής. ΚΑι αυτό διότι από τις 15 σφαίρες που χωρά το πιστόλι zastava των 9ΜΜ, είχε την ψυχραιμία να μετρήσει 12 εναντίον των στόχων του και κράτησε 3 σε πείπτωση που τις χρειαζόταν κατά τη διαφυγή του. Μάλιστα αξιωματικοί εκτιμούν ότι έχει ξαναπροβεί σε ανάλογη πράξη.

Παράλληλα αναζητούν τη γιάφκα που οι τρομοκράτες κρύβουν το βαρύ οπλισμό, που πιστεύουν οι αρχές ότι διαθέτει. Μάλιστα αστυνομικοί μιλούν για υπόγειο γκαράζ στα βόρεια προάστια, όπου πιστεύεται ότι έκρυβαν και τη μηχανή, που είχαν κλέψει από το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα έχει ήδη ζητηθεί σάρωση των κλήσεων από κινητά τηλέφωνα στην περιοχή που σημειώθηκε η δολοφονία, το χρονικό διάστημα, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά την επίθεση. Πάντως υπάρχουν… εμπόδια στη συγκεκριμένη έρευνα, καθώς η ώρα που πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση έχουν καταγραφεί χιλιάδες κλήσεις, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι οι αντάρτες πόλης δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα