«Φουρτούνες» φέρνουν οι περικοπές στο ναυτικό

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Κοσμάς Χρηστίδης, σε εσωτερικό έγγραφό του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ζητά την παρέμβασή του και υπογραμμίζει ότι οι αλλαγές στις αποδοχές έχουν πλήξει το ηθικό των στελεχών και των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, θέτοντας παράλληλα το θέμα μιας μελλοντικής παραίτησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» ο Kοσμάς Χρηστίδης, γνωστοποιεί σε έγγραφο με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2012, ότι το Επιτελείο δέχεται διαρκείς οχλήσεις από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι «διαμαρτύρονται έντονα για ανακοινώσεις που γίνονται

από τα ΜΜΕ περί επικείμενης φορολόγησης των εφάπαξ παροχών, με αναδρομική μάλιστα από το 2010 εφαρμογή, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση που θα φτάνει ακόμη και σε ποσοστά του 45%».

Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Χρηστίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις παρενέργειες που έχει η περικοπή των εφάπαξ παροχών ενώ μιλά ακόμα και για μαζική φυγή στελεχών από το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να αποφύγουν τις περαιτέρω περικοπές στα εισοδήματά τους.

«Δημιουργείται μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδικία, δυσπιστία, άνιση μεταχείριση στελεχών που συνεχίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έναντι συναδέλφων τους που απεχώρησαν και κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, αμφισβήτηση, έλλειψη προοπτικής και το κυριότερο διασάλευση της λειτουργίας των ασφαλιστικών μας ταμείων, καθώς είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει ένα μεγάλο κύμα φυγής μέσω υποβολής παραιτήσεων, γεγονός που θα ενεργοποιήσει σειρά άλλων παρενεργειών», τονίζει στο έγγραφο που έστελε ο Αρχηγος ΓΕΝ.

«Η τιμή του όπλου ανήκει στον αρχηγό του, άρα καθοριστικό κριτήριο στην απόφασή του είναι και τα ερωτήματα: Τι επιβάλει το χρέος έναντι του Π.Ν. και των στελεχών του; Παραίτηση ή παραμονή;» αναρωτιέται ο Κοσμάς Χρηστίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα