Φοιτητές σε μετωπική σύγκρουση με το σχέδιο «Αθηνά»

Το σχέδιο Αθηνά φέρνει σαρωτικές αλλαγές όχι μόνο στην ανώτατη εκπαίδευση αλλά και στη ζωή χιλιάδων φοιτητών που βλέπουν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι φοιτητές αντιδρούν σθεναρά και αυτό γιατί κάποιοι πρέπει να αλλάξουν όχι μόνο γνωστικό αντικείμενο σπουδών μη γνωρίζοντας ποια μαθήματα θα τους αναγνωριστούν στο νέο τους πτυχίο, αλλά και τόπο διαμονής.

Η

Χριστίνα Μπαλιάμη, φοιτήτρια στο ΤΕΙ Καστοριάς στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας,το οποίο καταργείται, μιλώντας στο Matrix αναφέρει χαρακτηριστικά «Eπέλεξα να γίνω επικοινωνιολόγος και τώρα θα γίνω κάτι άλλο. Σκοτώνουν τα όνειρά μας. Καλούμαστε να συγχωνευτούμε με σχολές διοίκησης και οικονομίας με τελείως διαφορετικά μαθήματα και άλλο γνωστικό αντικείμενο. Αφού καταργούνται οι δημόσιες σχέσεις εμείς που μπορούμε να πάμε να σπουδάσουμε; Και ο κόπος μας θα πάει χαμένος;», αναρωτιέται. Οι φοιτητές μοιάζουν αποφασισμένοι να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα διεκδικώντας, όπως λένε, να αποφοιτήσουν από το τμήμα που επέλεξαν φτιάχνοντας το μηχανογραφικό τους, ενώ οι απόφοιτοι από σχολές που καταργούνται υπογραμμίζουν τον κίνδυνο υποβάθμισης του πτυχίου τους.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν φοιτητές που αγωνιούν αν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μακριά από την πόλη τους, καθώς τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών τους αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. Ο Γιώργος, φοιτητής στο Αργοστόλι, το οποίο είναι και η πόλη κατοικίας του, καλείται να μετακινηθεί στο Μεσολόγγι: «Έβαλα τα δυνατά μου να περάσω στην πόλη μου για να μην επιβαρύνω τους γονείς μου και τώρα πρέπει να πάω στο Μεσολόγγι που το τμήμα μου συγχωνεύεται με ένα άλλο Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων με κατεύθυνση κοινωνικής οικονομίας που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις Δημόσιες Σχέσεις που επέλεξα εγώ. Πως όμως θα τα βγάλουν πέρα οι δικοί μου;».

Οι πρυτάνεις θα κληθούν να συζητήσουν το σχέδιο Αθηνά προτάσσοντας κάποια τεχνικά προβλήματα του σχεδίου αλλά και κάποια οικονομικά προβλήματα των εκάστοτε σχολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα