Φιλορώσοι διαδίδουν πως έχουν τα μαύρα κουτιά

Μπορεί οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία να ισχυρίζονται ότι τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο, υπάρχει παγκόσμια ανησυχία, όσον αφορά στο ποια είναι η αλήθεια πίσω από τις έρευνες που γίνονται στην περιοχή όπου συνετρίβη το μαλαισιανό Boeing 777, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Μόσχα και τους φιλορώσους ότι καταστρέφουν στοιχεία ενός «διεθνούς εγκλήματος» από τα συντρίμμια.

Τις ανησυχίες αυτές έρχεται να ενισχύσει ένας φιλορώσος αυτονομιστής, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του « Novorossiya»,

έγραψε την Κυριακή στο Twitter ότι ότι τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH17 και πως τα φυλάσσουν στο Ντονέτσκ, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι περιμένουν τους ειδικούς να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους διότι «δεν εμπιστεύονται» τους Ουκρανούς εμπειρογνώμονες.

Αλλά και ο Aleksander Borodai, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι μερικά αντικείμενα τα οποία μοιάζουν με μαύρα κουτιά βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ντονέτσκ, όπου βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

Έπειτα από τις πληροφορίες, σχετικά με τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών, ένα βίντεο είδε το «φως» της δημοσιότητας στο οποίο απεικονίζονται διασώστες να μεταφέρουν ένα αντικείμενο, που μοιάζει με καταγραφέα πτήσης.

Ένας από αυτούς δίνει τον καταγραφέα πτήσης σε ένα συνάδελφό του, ενώ στο βίντεο ακούγεται κάποιος να λέει στα ρωσικά: «Βρήκαν τον καταγραφέα πτήσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα