ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Να εγκαταλείψουν τη χώρα ζήτησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τυνησία, στο φως των πρόσφατων βίαιων γεγονότων με αφορμή την επίμαχη ταινία που προσβάλλει το ισλάμ. 

Οι ΗΠΑ κάλεσαν επίσης τα μέλη των οικογενειών των διπλωματικών αποστολών τους, στις πρεσβείες της Τύνιδας και του Χαρτούμ, καθώς και το μη απαραίτητο προσωπικό, να εγκαταλείψουν τόσο την Τυνησία

όσο και το Σουδάν, μετά το κύμα των αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων.

«Δεδομένης της κατάστασης ασφάλειας στην Τύνιδα και στο Χαρτούμ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την αποχώρηση όλων των μελών των οικογενειών καθώς και του προσωπικού μη έκτακτης ανάγκης και από τις δύο πρεσβείες», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ.

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι για τις δύο χώρες εκδόθηκαν αντίστοιχες ταξιδιωτικές οδηγίες καθώς οι ΗΠΑ εκτιμούν πως δεν είναι ασφαλείς για τους πολίτες της.

Η κατάσταση σε χώρες με έντονο το ισλαμικό στοιχείο είναι εκρηκτική. Χθες παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη κάλεσε τους μουσουλμάνους να σκοτώσουν Αμερικανούς. Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί την Παρασκευή στη διάρκεια επίθεσης εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Χαρτούμ και δεκάδες άλλοι σε διαδηλώσεις και επεισόδια σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική.

Και ο Καναδάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι για λόγους ασφαλείας διακόπτει τη λειτουργία των πρεσβειών του σε Σουδάν. Λιβύη και Αίγυπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα