Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, γλιτώστε τη φυλακή

15:09 3/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, όσοι επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν καταχραστεί μέχρι την απολογία τους στον ανακριτή θα τιμωρούνται με φυλάκιση δύο ετών. Αν τα επιστρέψουν μέχρι το πρωτόδικο δικαστήριο φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και αν πληρώσουν μέχρι το εφετείο κάθειρξη έως δέκα χρόνια.

Ωστόσο από το ευνοϊκό αυτό δίχτυ εξαιρούνται όσοι έχουν διαπράξει απιστία, υπεξαίρεση και απάτη σε βάρος του Δημοσίου, για τους οποίους η επαπειλούμενη ποινή μπορεί να είναι μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Ο Αντ.

Ρουπακιώτης εξήγγειλε ακόμη τη δημιουργία νέας φυλακής, όπου θα κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά αδικήματα και όπως χαρακτηριστικά είπε για αυτή την κατηγορία των κρατουμένων αναζητείται χώρος σε στρατόπεδο εντός του νομού Αττικής.

Προανήγγειλε επίσης τη σύσταση φυλακής υψίστης ασφαλείας, στο Δομοκό, στα Τρίκαλα ή στο Μαλανδρίνο, εξαγγέλλοντας παράλληλα ότι θα ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ η περιουσιακή κατάσταση σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Τέλος, εξήγγειλε ευνοϊκές ρυθμίσεις για αδικήματα ήσσονος σημασίας, καθώς παραγράφονται ποινές μέχρι ενός έτους. Εξαιρούνται η μη καταβολή διατροφής ή εργοδοτικών εισφορών και η μη αποπληρωμή δόσεων προς εμπορικά καταστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα