«Σπάνε» οι λογαριασμοί άνω των 100.000 ευρώ

14:40 3/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Μεταδίδεται γρήγορα στην Ελλάδα η ανησυχία για την ασφάλεια των καταθέσεων λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απόλυτα ασφαλείς οι καταθέτες δεν πείθονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες μαζική είναι η προσέλευση στις τράπεζες

καταθετών με υπόλοιπο μεγαλύτερο του ποσού εγγύησης των 100.000 ευρώ οι οποίοι αναζητούν τρόπους για την εξασφάλιση των χρημάτων τους.

Σύμφωνα στελέχη τραπεζών πολλοί, για να καλυφθούν από το ενδεχόμενο κουρέματος, «σπάνε» τους λογαριασμούς τους σε πολλούς επιμέρους, με τη συμμετοχή ως συνδικαιούχων συγγενικών προσώπων.

Παράλληλα αναζητούν εναλλακτικές λύσεις όπως αγορά ακινήτου, οικοπέδων ή ακόμα και αγροτεμαχίων. Ασφαλώς πολλοί προχωρούν σε πιο συντηρητικές επιλογές, όπως η αγορά χρυσών λιρών, η ενοικίαση θυρίδων ακόμα και σε …κρυψώνες στο σπίτι.

Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι ακόμα δεν υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκροές καταθέσεων ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στη σκιά του «κουρέματος» των κυπριακών καταθέσεων να δοκιμαστούν από νέο κύμα εκροών.

Keywords
Τυχαία Θέματα