Φαγωμάρα ακόμα και στην παρέλαση

Οι πολιτικοί άνδρες, εκλεγμένοι ή διορισμένοι, επιφανείς ή αφανείς, είναι ικανοί ακόμα και σε μια εθνική εορτή, από βλακεία ή ξινισμένη εξυπνάδα, να προκαλέσουν σκάνδαλο επί σκανδάλου από το τίποτα. Ο κορυφαίος του χορού - τυπικά τουλάχιστον – ήταν ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας που κάλεσε επισήμως την Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Αποτέλεσμα; ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

και ΔΗΜ.ΑΡ. εκδιώχθηκαν από την εξέδρα, όσο για το ΠΑΣΟΚ (και ο Βενιζέλος) απουσίασαν από την στρατιωτική παρέλαση.

Ως εδώ όλα καλά και μαύρα. Ωστόσο ο Τζιτζικώστας - γκαφατζής ή δόλιος - απολογήθηκε με τον ακόλουθο τρόπο για την πρωτοβουλία του : «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης (μακριά από μένα αυτό) θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση διότι θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν τον καλώ» !!!

Υπάρχει σιωπηρή και αφανής διελκυστίνδα ανάμεσα στον Βενιζέλο και τον Αβραμόπουλο; Πιθανότατα ναι. Όπως διαδίδεται στους κύκλους της κυβερνήσεως, ο υπουργός Αμύνης αποδέχεται το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνηθεί η υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά/υποβρυχίων με τρόπο που - τι παράδοξο! – δυσαρέστησε βαρέως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι διαδόσεις, για την ώρα τουλάχιστον, φαίνεται πως εμπλέκουν τον Βενιζέλο σε υπόθεση «μαύρου χρήματος» τσοχατζοπουλικής υφής με συγκλονιστικά επακόλουθα. Ένα το κρατούμενο λοιπόν : δεν νοείται Αβραμόπουλος με παρακαθήμενο τον Βενιζέλο ή Βενιζέλος με παρακαθήμενο τον Αβραμόπουλο!

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι όσο πιο αμαρτωλός είναι ο πολιτικός, άλλο τόσο σκληρός και αμυντικός εμφανίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα