Έξω πάμε καλά – Μέσα …όχι και τόσο

Μπροστά στο παράδοξο των συνεχών θετικών δηλώσεων για την Ελλάδα αλλά και των πολύ ισχυρών πιέσεων εκ μέρους της τρόικας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η σταθερότητα της οποίας κρέμεται από μία κλωστή.

Σαμαράς και Βενιζέλος φέρονται να επαναβεβαιώνουν τη βούλησή τους να φτάσει η κυβέρνηση όσο πιο μακριά γίνεται, ωστόσο όπως σημειώνουν στελέχη του περιβάλλοντός τους «αν δεν υπάρχει εναλλακτική, θα πάμε σε εκλογές

κι ας αποφασίσει ο λαός». Μάλιστα, κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν προς το matrix24.gr ότι ουσιαστικά ούτε η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα καθώς, ούτως ή άλλως, η Ε.Ε. λειτουργεί μέσω Επιτροπής και του κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι ενώ σχεδόν κατά το ήμισυ της ελληνικής Προεδρίας δεν θα λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών.

Η ελληνική Προεδρία μοιάζει, συνεπώς, ως μεταβατική καθώς οδηγεί στις πρώτες ευρωεκλογές μετά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει όχι μόνον τη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου και του επικεφαλής της Κομισιόν αλλά και τις νέες ισορροπίες στο εσωτερικό της Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από μέλη του υπουργικού συμβουλίου (Βενιζέλος, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης) θα έχει σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μπαρόζο και το Κολέγιο των Επιτρόπων. Τύποις εθιμοτυπική ενόψει Προεδρίας, η συνάντηση δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε κρίσιμη και για το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο εκ των πραγμάτων θα τεθεί επί τάπητος. Ο κ. Σαμαράς θα έχει και κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο ενώ στη συνέχεια οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας – όλοι στοιχηματίζουν – ότι αυτό που θα κυριαρχήσει δεν θα είναι η ελληνική Προεδρία αλλά η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα