ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν  στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε., μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προέβη η αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, ένας 45χρονος Ιρανός με αρχηγική θέση και δύο υπάλληλοι του Αερολιμένα 32 και 43 ετών αντίστοιχα. Επίσης συνελήφθησαν  πέντε Αφγανοί που επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα έχοντας στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το κύκλωμα, κατά

το τελευταίο τουλάχιστον επτάμηνο, προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκεί οι δύο υπάλληλοι του αερολιμένα παραλάμβαναν τους μετανάστες και τους οδηγούσαν στις πύλες εξόδου, μέσω σημείων διέλευσης που χρησιμοποιούνται μόνο από υπαλλήλους του Αερολιμένα, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους μαγνητικές κάρτες πρόσβασης για το άνοιγμα των θυρών ασφαλείας, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τους αστυνομικούς ελέγχους.

Οι δύο υπάλληλοι για κάθε διακινούμενο αλλοδαπό εισέπρατταν το ποσό των 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα