«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΙΝΑ»

Δεν γίνεται να εμφανίζεται η Ελλάδα, όπως γίνεται τώρα, ως ο αποδιοπομπαίος τράγος για ζητήματα παγκόσμιας σημασίας τονίζει σε οκτασέλιδο αφιέρωμά του για τη χώρα μας το έγκυρο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ».  

Τρεις από τους τέσσερις συντάκτες του άρθρου βρίσκονται στην Αθήνα και όπως καταγγέλλουν στο πρόλογο του κειμένου «ολόκληρος ο κόσμος έχει αποφασίσει να συνδέσει την ετυμηγορία των Ελλήνων, με καθοριστικά ζητήματα παγκόσμιας σημασίας, όπως, αν η

Ελλάδα θα χάσει το ευρώ ως νόμισμα και θα βυθιστεί στη φτώχεια τα επόμενα χρόνια, ακολουθούμενη από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, ή αν θα βυθιστεί ολόκληρη η Ευρωζώνη στην ύφεση, ή αν ο ιός θα μεταδοθεί στην παγκόσμια οικονομία, ή, ακόμη, αν ο Ομπάμα χάνει τις πιθανότητες επανεκλογής του.»

Μάλιστα γίνεται λόγος για μια έξαρση υπερβολής καθώς όπως τονίζουν επιδιώκεται να καταστεί υπεύθυνος ο ελληνικός λαός των μόλις 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, με την ετυμηγορία του της επόμενης Κυριακής.

«Κατά παράδοξο τρόπο, κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο, σε αυτή την αλλόκοτη υπερφόρτιση απλών εκλογών, πρόκειται για πολιτικάντικα μέσα και κατά πόσο για πραγματικές ανησυχίες.» υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Επιπλέον όπως τονίζεται στο άρθρο «δεν μπορεί να είναι συνέχεια μόνον οι Έλληνες υπεύθυνοι για την πανωλεθρία, αλλά προφανώς πρόκειται για ένα συστημικό λάθος που συνίσταται στο ό,τι, σε εκείνον που βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση, μετατίθεται η ευθύνη όλων των άλλων».

Όσον αφορά στις εκλογές της 6ης Μαΐου και στην αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης οι αρθρογράφοι αναφέρουν ότι στην ουσία η χώρα κυβερνάται από την τρόικα.

«…ουσιαστικά, από τις αρχές του 2010 η Ελλάδα δεν κυβερνάται από την Αθήνα, αλλά βρίσκεται υπό τη διοίκηση της «τρόικας», της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» αναφέρουν οι συντάκτες του «Προφίλ» και προσθέτουν ότι το βασικό κριτήριο σε αυτές τις εκλογές, είναι η στάση των κομμάτων στο πρόγραμμα λιτότητας που κατέστρωσε η «τρόικα», αρχικά με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Γιώργου Παπανδρέου και κατόπιν με εκείνη του τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμου, δηλαδή, το αν θα πρέπει το αποκαλούμενο «μνημόνιο» να εφαρμοστεί ή να καταγγελθεί.

Σχετικά με τις απειλές της Ε.Ε. για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη σύνδεση της χώρας με όλα τα κακά της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, το άρθρο παραπέμπει στον πρωθυπουργό του Καναδά, ο οποίος, ως μόνος, όπως σημειώνει, είχε επικρίνει, την περασμένη εβδομάδα, τον παραλογισμό αυτής της απόδοσης ευθυνών, τονίζοντας ο ίδιος, πως δεν μπορεί κανείς να θεωρεί τις ελληνικές εκλογές ως απόφαση για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

Επιπλέον καταγγέλλεται και  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, καθώς όπως σημειώνεται στο κείμενο του αυστριακού περιοδικού , ήταν αυτός που ξεκίνησε τον «ελληνικό προεκλογικό αγώνα» του λέγοντας πως, εν πλήρη γνώση της κατάστασης ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα σε εναλλακτικές επιλογές, αναλογι

Keywords
Τυχαία Θέματα