Εξαρθρώθηκε διεθνές καρτέλ εισαγωγής και εμπορίας κοκαΐνης

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, δόθηκαν λεπτομέρειες τόσο σε σχέση με τη σύσταση, όσο και με τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης, η οποία αποτελείτο από πέντε τουλάχιστον παρακλάδια.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας σε δηλώσεις του, οι αρχές παρακολουθούσαν το κύκλωμα εδώ κι ένα χρόνο. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, η οποία εκδόθηκε έπειτα από πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης

της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση αναλάμβανε την αγορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από χώρες της Λατινικής Αμερικής (Κολομβία, Εκουαδόρ και Βενεζουέλα), τις οποίες στη συνέχεια εισήγαγε στην Ελλάδα, είτε μέσα σε εμπορευματοκιβώτια (απευθείας ή μέσω Αλβανίας), είτε μέσα σε χειραποσκευές από αέρος, ενώ στη συνέχεια τις προωθούσε για διακίνηση στο εσωτερικό.

Στη σχετική δικογραφία, εκτός από τα δεκαέξι συλληφθέντα άτομα περιλαμβάνονται άλλοι επτά άνδρες, ως διευθύνοντες ή μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, από τους οποίους τέσσερις είναι έγκλειστοι σε ελληνικές φυλακές, ένας σε φυλακές της Βενεζουέλας και οι υπόλοιποι δύο είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Ανάμεσά τους κι ένας 44χρονος ανθυπαστυνόμος, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή του σε άλλη εγκληματική οργάνωση διάπραξης ενόπλων ληστειών σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και άλλων εμπορευμάτων, καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων, η οποία εξαρθρώθηκε στα τέλη Αυγούστου.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Χιονοστιβάδα» και με την υποστήριξη της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα