«Ευρώπη πολλών ταχυτήτων δεν μπορεί να υπάρξει»

Ο Γιώργος Σταθάκης στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» επισημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να περάσουν οι ελληνικές τράπεζες στην κατοχή ξένων, εξαιτίας μεγάλων αδυναμιών και προχειροτήτων στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά στο ευρώ δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προσανατολισμένος στην ιδέα της παραμονής στο νόμισμα και χαρακτηρίζει επιστημονικά και πολιτικά «αχαρτογράφητο» κάθε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή.

Σχετικά

με την «αναστολή» της συμφωνίας συγχώνευσης των Eurobank και Εθνικής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στερείται αξιόπιστου σχεδιασμού. Η εικόνα είναι ότι βρίσκεται σε μια διαρκώς κινούμενη άμμο.»

«Ο κίνδυνος αφελληνισμού (των τραπεζών) είναι υπαρκτός και ενισχύεται εφόσον το Ταμείο αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο σε Εθνική και Eurobank. Εάν αυτές αποτύχουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια, τότε η μελλοντική τους πώληση είναι ένα ισχυρό ενδεχόμενο.», τόνισε ο Γ. Σταθάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως:« Η Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων», για παράδειγμα, είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν έχει και πολύ νόημα, καθώς απλώς δεν μπορεί να υπάρξει. Η νομισματική ένωση αναπόφευκτα μέσα στην κρίση αλλά και μετά την κρίση ή θα γίνει πλήρης ή θα συνεχίσει να δοκιμάζεται με τραγελαφικό τρόπο, όπως συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια.»

Ολοκληρώνοντας ο Γ. Σταθάκης είπε πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ιδέα της παραμονής εντός του ευρώ και της απαλλαγής από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου. Το ίδιο το ευρώ αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί και των δύο πλευρών.»

Keywords
Τυχαία Θέματα