Στον ανακριτή οι συλληφθέντες της Ιερισσού

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου, οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Οι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν τελικά στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και όχι στο δικαστικό μέγαρο, όπως αιτήθηκαν την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης. Έξω από το αστυνομικό μέγαρο βρίσκονται πάνω από 2.000 άτομα που τους συμπαραστέκονται, τα οποία κρατούνται σε «απόσταση

ασφαλείας» από την αστυνομία.

Οι έντονα δυσαρεστημένοι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων πρόκειται να καταθέσουν στον ανακριτή 30σέλιδο υπόμνημα στο οποίο θα επισημαίνουν την αδυναμία των στοιχείων του κατηγορητηρίου, υποστηρίζοντας πως η δικογραφία θα έπρεπε να διαμορφωθεί εκ νέου.

Μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα ανακριτής και εισαγγελέας θα πρέπει να έχουν αποφασίσει εάν οι δύο κατηγορούμενοι θα κριθούν προφυλακιστέοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Παράλληλα εκατοντάδες πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη δηλώνουν πως είναι στο πλευρό των συλληφθέντων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το αστυνομικό μέγαρο. Χθες το βράδυ πολίτες της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων, αλλά και πολλών άλλων χωριών που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές συγκεντρώθηκαν στα δύο οδοφράγματα της Ιερισσού με αναμμένα κεριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα