«Παράθυρο» για περαιτέρω δόσεις στους οφειλέτες

Ανοιχτό αφήνει τώρα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω δόσεις για τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών, στο προσεχές διάστημα.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την απάντηση που δόθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών, σε ερώτηση της αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μαρίας Τσαρουχά Κόλλια, για το θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών, ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι το πλαίσιο της απάντησης αφορούσε το υφιστάμενο καθεστώς. Η κυβέρνηση εξετάζει τεχνικές

βελτιώσεις, ώστε το υφιστάμενο καθεστώς να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται αφενός στις πράγματι μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων και αφετέρου στην επίτευξη εύρυθμης εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων χρεών από πλευράς Δημοσίου.»

Ωστόσο, νωρίτερα ο κ. Μαυραγάνης είχε βάλει τέλος στις σχετικές προσδοκίες για μεγαλύτερη διευκόλυνση στους φορολογούμενους, δηλώνοντας τα εξής: «Το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ανάγκη καθιέρωσης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο δημόσιο, διότι μια τέτοια πρακτική δε θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων - διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μια σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπαναχώρηση της κυβέρνησης, η οποία επιζητεί τρόπους για άμεση συγκέντρωση εσόδων και για ταχεία αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα