Εθνική Τράπεζα: Μεγάλη ζήτηση για το ομόλογο

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των ξένων θεσμικών επενδυτών στην ομολογιακή έκδοση της Εθνικής Τράπεζας ύψους 750 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες, βάση των προεγγραφών, η έκδοση ήδη έχει υπερκαλυφθεί.

Αύριο Πέμπτη θα «ανοίξει» το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση της τράπεζας ύψους 750 εκατ. ευρώ και θα κλείσει το απόγευμα. Το ομόλογο είναι

ανεξάρτητο από την αύξηση κεφαλαίου και σκοπό έχει την άντληση ρευστότητας. Σημειώνεται ότι η ΕΤΕ αυτή τη στιγμή έχει μεγάλο απόθεμα ρευστότητας ωστόσο η διοίκηση της τράπεζας έκρινε σκόπιμη την ομολογιακή έκδοση αφενός για να εκμεταλλευτεί τη θετική διεθνή συγκυρία και κυρίως για να διευρύνει τις πηγές χρηματοδότησής της.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ομολογιακή έκδοση, η οποία θα είναι 5ετούς διάρκειας, είναι μεγάλο και εκτιμάται ότι το επιτόκιο θα είναι χαμηλότερο κατά 50 μονάδες βάσης από την πρόσφατη ομολογιακή έκδοση του ελληνικού δημοσίου (4,95%), δηλαδή θα διαμορφωθεί κοντά στο 4,5%.

Επιτελείο της τράπεζας βρίσκεται στο Λονδίνο όπου παρουσιάζει τα σχέδια του ομίλου αλλά και τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και τις προοπτικές της χώρας. Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πολύ μεγάλο τόσο για την ομολογιακή έκδοση όσο και για την επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα