Εθνική: «Ουδέν σχόλιο» για την πορεία της αύξησης κεφαλαίου

Στην ανακοίνωσή της, η Εθνική διευκρινίζει: «Με αφορμή πληροφορίες για ποσά που έχουν ήδη συγκεντρωθεί, αναφορικά με την ιδιωτική συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, καθώς και με σχόλια ότι δήθεν η Εθνική «διαρρέει» για επιτυχείς συνομιλίες της Τράπεζας με ξένα ή εγχώρια επενδυτικά σχήματα για συμμετοχή

στην αύξηση, διευκρινίζεται ότι θεσμικά η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να πληροφορεί τις θεσμικές Αρχές, τους Μετόχους της και την Κοινωνία, μακράν σκοπιμοτήτων».

Εν τω μεταξύ, σε μήνυμά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, υπογράμμισε ότι μια Εθνική «διαχρονικά ισχυρή και ανεξάρτητη» αποτελεί αταλάντευτη και ομόφωνη θέση των εργαζομένων, αλλά και της πλειονότητας της κοινωνίας.

«Ουδέποτε η Εθνική αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και δεύτερον ουδέποτε εμφανίστηκε στην τρέχουσα περίοδο αρνητική κινητικότητα στον τομέα των καταθέσεων της Εθνικής. Αντίθετα, όπως γνωρίζετε, υπάρχει συνεχής ροή καταθέσεων στην Εθνική», σημείωσε στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους.

Ο Αλ. Τουρκολιάς έκανε λόγο για πρόκληση διεύρυνσης της μετοχικής βάσης της Εθνικής με τη συμμετοχή στο κεφάλαιό της, πέραν των ήδη μετόχων της και νέων, «που όμως ενστερνίζονται τη φιλοσοφία μας και τους συμβολισμούς που εκπέμπει η Εθνική Τράπεζα, που είναι ταυτόσημη με την ιστορία της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα