Έρχεται παγωνιά-Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς!

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει μέχρι και 10 βαθμούς ενώ πολλοί κάτοικοι της χώρας ακόμη και των μεγάλων αστικών κέντρων δεν έχουν πρόσβαση στη θέρμανση. Εξάλλου η πλειονότητα των πολιτών δεν προμηθεύτηκε το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης, παρά τη διεύρυνση των κριτηρίων για το σχετικό επίδομα.

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα πυκνώσουν φέρνοντας βροχές

στο Αιγαίο και χιονόνερο ή χιόνι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

Το βράδυ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στο Αιγαίο, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν για λίγο περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να μην ξεπερνούν τους 11 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις, με βαθμιαία περαιτέρω ενίσχυση από αργά το απόγευμα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις εντάσεων 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν φέρνοντας τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια αρχικά στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά. . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.

Τη νύχτα προς Τετάρτη ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά από αργά το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. . Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα