ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

13:10 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Δεύτερο πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που επιτρέπει την αυτόματη μετατροπή της χειρόγραφης συνταγής σε ηλεκτρονική κατά την εκτέλεση της, λειτουργεί πιλοτικά, σε 50 φαρμακεία.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τις «παιδικές ασθένειες» φαίνεται πως παλεύει ακόμα να ξεπεράσει το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί,

που διαχειρίζονται τα δεδομένα, διαμαρτύρονται για συνεχιζόμενα προβλήματα.

Δεδομένο είναι πως το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ ακόμα παλεύει να αυξήσει το ποσοστό κάλυψης, ευελπιστώντας σύντομα να φθάσει το 80% των εκδιδόμενων συνταγών, όταν όμως πολλά περιφερειακά ιατρεία δεν διαθέτουν Η/Υ ή internet.

Ωστόσο, αν και δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα του κύριου συστήματος, τέθηκε σε εφαρμογή πιλοτικό σύστημα, σε περίπου 50 φαρμακεία, υπό την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ και της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και ιδιωτικές εταιρείες μηχανογράφησης φαρμακείων. Το πρόγραμμα επιτρέπει την αυτόματη μετατροπή της χειρόγραφης συνταγής σε ηλεκτρονική με την εκτέλεση της στο φαρμακείο, απλοποιώντας τις μηχανογραφικές διαδικασίες και αποφεύγοντας τη σπατάλη χρόνου, ενώ δεν υποκαθίσταται και ο ρόλος του γιατρού από τον φαρμακοποιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα