Επιβεβαιώνουν το νέο «κούρεμα» ΔΝΤ – ΥΠΟΙΚ

Του Βαγγέλη Δουράκη

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι η Ευρώπη ήδη παρέτεινε τη χρονική διάρκεια για την αποπληρωμή των δανείων της Αθήνας, έχουν μειώσει τα επιτόκια των διμερών δανείων, ενώ, όπως υπογράμμισε θα μελετήσουν αν χρειαστεί, τη λήψη πρόσθετων μέτρων υπό όρους για την παροχή κι άλλης βοήθειας, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Βεβαίως η επικεφαλής του ΔΝΤ

δεν ξέχασε να υπενθυμίσει πως βασική προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τόνισε σε συνέντευξή του σε διεθνή μέσα ότι εάν η Αθήνα πετύχει πρωτογενές έλλειμμα τότε υπάρχει περιθώριο για νέο «κούρεμα» του χρέους.

«Κρινόμαστε από το πρωτογενές έλλειμμα» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. «Η τρόικα περιμένει να μειωθεί στο μηδέν», συνέχισε, «αλλά εμείς πιστεύουμε ότι θα τα πάμε λίγο καλύτερα» και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες οι εταίροι μας να μειώσουν περαιτέρω το χρέος μας».
Απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο νέας επαναγοράς χρέους και δήλωσε ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για νέο «κούρεμα» στο χρέος της χώρας που κατέχει ο «επίσημος» τομέας. Διευκρίνισε ότι η μείωση του χρέους μπορεί να προέλθει από άλλους τρόπους όπως μείωση των επιτοκίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα